Foto: TV4.
 Foto: TV4.

Asllani förd till sjukhus efter en otäck smäll

Publicerad

Kosovare Asllani hjälpte sitt PSG till kvartsfinal i Champions League – men tvingades kliva av i halvtid.

Landslagsstjärnan åkte på en smäll mot huvudet och fördes till sjukhus, där ett brutet käkben konstaterades.

"Jag har brutit mitt käkben under ögat", skriver Asllani på twitter.

Sju raka mästartitlar i Frankrike – men i Champions League räckte Lyon inte till mot Paris Saint-Germain.

Kosovare Asllani och Caroline Seger drog det längsta strået i returen mot Lotta Schelins Lyon när man vann med 1-0 och totalt 2-1, och därmed tog sig till kvartsfinal.

För Asllani slutade det hela i dur – och moll.

Efter dryga halvtimmen spelad nickade den svenska landslagsstjärnan ihop med Lyons försvarare Saki Kumagai och tog sig för ansiktet och hakan. Hon spelade klart den första halvleken men tvingades kliva av i halvtid.

– ”Kosse” var inblandad i en otäck krock och var tvungen att åka till sjukhus, säger Schelin till SportExpressen.se.

"Omtöcknad"

På twitter berättar Asllani själv:

"Jag är väldigt stolt över mitt lag men väldigt ledsen över att jag inte kunde slutföra matchen. Jag var tvungen att åka till sjukhus för att undersökas", skriver hon.

För Fotbollskanalen berättar Asllani:

– Jag är vid ambulansen nu. Jag känner mig lite omtöcknad, men väldigt stolt över laget, säger hon.

Under natten till torsdag meddelade Asllani på twitter att hon har brutit käkbenet.

"Jag har brutit mitt käkben under ögat under matchen mot Lyon. Tack för stödet", skriver hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag