Foto: EurosportFoto: Eurosport
 Foto: Eurosport
Foto: EurosportFoto: Eurosport
 Foto: Eurosport
Foto: EurosportFoto: Eurosport
 Foto: Eurosport

TV: Se drömmålet i Spaniens kross

Publicerad

Om Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid i sommar så finns det sparkapital i laget. 

Det visade Marco Asensio i U21-EM. 

21-åringen slog till med ett drömmål från 25 meter i matchen mot Makedonien som Spanien vann med 5-0. 

Spanien är de stora favoriterna att ta hem segern i U21-EM. Och en snabb titt på laguppställningen visar varför. Laget är späckat med spelare som till vardags spelar i några av världens största klubbar. 

Och i sin första gruppspelsmatch mot Makedonien så visade prov på sin kvalitet. 

Asensios vansinniga drömmål

Matchen var inte gammal när Atletico Madrids Saul Niguez öppnade målskyttet med en cykelspark. Ett vackert avslut, men ett tämligen taffligt ingripande av målvakten. 

https://twitter.com/EurosportSE/status/876153807633240064

Det skulle dock komma ett ännu snyggare mål. Kort efter Sauls ledningsmål fick Real Madrids Marco Asensio bollen i ett läge drygt 25 meter utanför straffområdet. Asensio tittade upp och från stillastående smällde han in 2-0 i det bortre krysset. 

https://twitter.com/EurosportSE/status/876154418277761024

Asensio var inte klar där. Han stänkte in två mål till i matchen som Spanien vann med totalt 5-0. 

I tider då det spekuleras mycket kring Cristiano Ronaldos framtid så visar Asensio att han är redo att kämpa om en ordinarie plats i det stjärnspäckade lagets startelva. 

ALLA MÅL FRÅN MATCHEN:

https://twitter.com/EurosportSE/status/876178591226118144
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag