Olsson nära en flytt till West Bromwich

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Här är klubben som ser ut att bli Martin Olssons nästa anhalt i karriären. 

Enligt SportExpressens uppgifter är vänsterbacken nära en övergång till West Bromwich i The Championship. 

Går allt som planerat presenteras 31-åringen inom kort. 

Martin Olsson lämnade landslagets Januariturnén i Doha i lördags. Anledningen var att han i princip var klar för en engelsk klubb. Vilken klubb det var ville dock inte vänsterbacken avslöja när han mötte medierna i den mixade zonen i lördags. 

- Jag vill inte säga vilken klubb det är ännu, jag kan säga mer i morgon när jag vet mer, säger Olsson. 

Är det en klubb i England?

- Ja, det är det. 

Var det hela tiden målet att vara kvar i England?

- Nej, det var det inte, inte hela tiden. Jag hade intresse från en klubb utanför England tidigare. 

Martin Olsson presenteras inom kort

Men enligt SportExpressens uppgifter är det West Bromwich Albion i The Championship som ser ut att bli Olssons nya adress, det bekräftar flera källor för SportExpressen. Olsson meddelade tidigt att han skulle lämna landslaglägret i Doha för att skriva på för en ny klubb och det kom heller inte som någon överraskning för Janne Andersson. 

- Vi visste att det fanns en risk att Martin skulle komma att lämna. Jag tycker han gjort det bra under tiden han var med här nere, sa Janne Andersson i lördags. 

Parterna är nära att komma överens om ett kontrakt och om allt går som det ska presenteras Olsson som WBA:s nästa nyförvärv inom kort. West Bromwich leder The Championship, en poäng före Leeds United och är på väg upp i Premier League. 

SportExpressen har varit i kontakt med Olssons agent Hasan Cetinkaya, som inte vill säga något angående vänsterbackens framtid. 

- Jag har inga kommenterar alls till det, säger han kort. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.