Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är meningslöst – han går på toa 20 gånger”

Foto: BAGU BLANCO/BPI/REX / BAGU BLANCO/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Lionel Messis ledarskapsförmåga i det argentinska landslaget har ifrågasatts förut.

Nu kommer sågningen från nationalhjälten Diego Maradona. 

Leo Messi fick inför, under och efter VM kritik för hur han agerar i sin roll som landslagskapten. I Barcelona är han navet, den självklara fixstjärnan som leder klubben till triumf på triumf – i landslaget är han betydligt mindre lyckosam.

Diego Maradona, som tävlar med Messi om att anses som Argentinas bäste fotbollsspelare genom tiderna, brukar alltid försvara sin yngre landsman. Men i en intervju med mexikanska Fox Sports kom en kovändning av det större slaget. Plötsligt riktade han frän kritik mot Messis lämplighet som ledargestalt.

 

Maradonas attack på Messi

– För mig är det svårt att uttala sig, men det är meningslöst att göra en ledare av en kille som går på toaletten 20 gånger inför en match, säger Maradona enligt spanska Marca.  

Maradona ledde det argentinska landslaget under VM 2010 och lät Messi starta i varje match. Men enligt ikonen är det slöseri med tid att försöka återskapa klubblagsversionen av Messi i landslaget.

– Messi är en Messi i Barcelona och Messi är en Messi med Argentina. Vi måste sätta mindre press på honom. Vi måste låta Messi slippa vara ledare, för vi vill att han ska vara Messi, vilket han inte kommer att vara som ledare, säger Maradona. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.