Anvegårds succé i Everton-debuten

Anna Anvegård under OS i Tokyo.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Landslagsstjärnan nätade i debuten för Everton. Anfallaren höll sig framme redan i den 13:e minuten och blev målskytt för sin nya klubb i England. 

Lyckad debut för Anna Anvegård som blev målskytt för Everton FC under lördagen i sin nya klubb. Träningsmatchen mot skotska Hibernian varade bara i 13 minuter tills Anvegård gick fram och satte den i kassen. Förutom Anvegård så fanns även Hanna Bennison och Nathalie Björn på planen som debuterade. Supertalangen Bennison låg även hon bakom 1-0 målet, då hon passade Grace Clinton på högerkanten som sedan spelade fram Anvegård. 

I juli stod det klart att Anna Anvegård och Nathalie Björn lämnade FC Rosengård för Everton. Anvegård lämnade Rosengård efter två år i klubben och Björn efter tre och ett halvt. Liverpoollaget slutade förra säsongen på femte plats bakom Magdalena Erikssons lag- Chelsea. 

Hanna Bennison blev klar för Everton för några dagar sen och företräds av Connect Mangement Group, som bekräftar att det rör sig om en av de största affärerna i svensk damfotboll. Kontraktet är skrivet på fyra år och enligt uppgifter till Aftonbladet får Rosengård mellan 1,5 och 2,3 miljoner kronor. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.