Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anklagar ikonen för sexuella trakasserier

Foto: BUDDHIKA WEERASINGHE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA / AP
Foto: ROBERT ALTMAN / POLARIS POLARIS IMAGES

David Villa anklagas för sexuella trakasserier under sin tid i MLS.

Det är en praktikant i New York City FC som berättar hur han tafsade på henne när han var i klubben.

David Villa tafsade på mig varenda jävla dag”, skriver hon på Twitter.

– Anklagelserna är helt falska, säger Villa själv.

David Villa har en gedigen fotbollskarriär bakom sig med både EM- och VM-guld. Efter att Villa avslutat sin karriär i Europa tillbringade han fyra år i MLS-klubben New York City FC.

Från den tiden riktas nu allvarliga anklagelser mot spanjoren. Anklagelserna kommer från signaturen ”Skyler B” som skriver på Twitter att hon fått ändra sina karriärplaner på grund av hur Villa behandlade henne.

”Jag trodde att jag fick mitt livs chans när jag fick den praktikplatsen. Det jag fick var David Villa som tafsade på mig varenda jävla dag och mina chefer som tyckte det var väldigt komiskt. Kvinnor som är modiga nog att berätta sina historier så här högljutt är mina hjältar”, skriver hon.

”Skyler B” fortsätter: 

”Jag tycker fortfarande det är lustigt att jag gick höra att jag hade fruktansvärd inställning till jobbet. Jag dök inte upp varje dag när jag visste att jag skulle bli tafsad eller få två händer på ryggen. Självklart hade jag en dålig attityd!!”

David Villa nekar till anklagelserna

David Villa själv vill inte kännas vid några sexuella trakasserier, skriver New York Post.

– Jag invänder starkt mot de anklagelser som riktats mot mig på Twitter. De är helt falska och jag förnekar dem, säger Villa i ett uttalande genom sin agentur.

38-åringen fortsätter:

– Det är svårt att förstå varför detta inte togs upp tidigare om någon kände sig obekväm under något tillfälle.

New York FC har nu startat en utredning.

”Vi ser extremt allvarligt på det här och tolererar inte några sorts trakasserier i några delar av vår organisation. Vi startade genast en utredning av fallet”, skriver klubben enligt New York Post.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.