Helle Smidstrup får nya arbetsuppgifter.
Helle Smidstrup får nya arbetsuppgifter.

Ankaret får sluta – på grund av förhållandet

Publicerad

Den populära programledaren Helle Smidstrup får inte längre bevaka dansk fotboll i TV3.

Anledningen är att hon har inlett ett förhållande med kollegan René Schrøder.

– Jag respekterar ledningens beslut, säger Smidstrup till BT.

"Onside" är ett uppskattat program bland de fotbollsfrälsta i Danmark. Programmet sänds varje söndag kväll i danska TV3 och ger tittarna det senaste från Superligan, plus ett axplock av andra stora sporthändelser.

Inför senaste säsongen av produktionen har ett programledarskifte ägt rum. Helle Smidstrup har bytts ut mot TV3-kollegan Camilla Martin.

Petas på grund av kärleken

Beslutet kom direkt från TV3:s ledning, efter att det uppdagats att Smidstrup har ett förhållande med René Schrøder, som är chef för kanalens fotbollsbevakning.

– Det är korrekt, jag ska inte vara programledare längre, för jag är ihop med chefen för dansk fotboll på TV3. Jag respekterar ledningens beslut och ser fram emot de stora utmaningarna jag får nu, säger Smidstrup till den danska tidningen BT.

Danska BT

Smidstrup uttrycker ingen bitterhet över petningen.

– Jag är och har alltid varit väldigt glad över att få arbeta på TV3 Sport, säger hon.

"Hon är viktig och duktig"

Kim Mikkelsen, redaktionschef på TV3 Sport, har bekräftat för BT att Smidstrup ska bli utbytt mot Camilla Martin.

– Jag har egentligen inga kommentarer till det där, utöver att Helle är en viktig och en riktigt duktig medarbetare, som ska förbli en av våra programledare. Hon ska göra en massa spännande saker som är viktiga för oss. Det är allt jag har att säga om det, säger Mikkelsen.

Bland de nya uppdragen som TV3 Sport har tilldelat Smidstrup, så ingår bland annat kanalens bevakning av den engelska fotbollsligan Premier League.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag