Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allt du behöver veta inför Europa League-finalen

Europa League-finalen på Friends Arena avgörs mellan Manchester United och AjaxFoto: NICK POTTS
Europa League-finalen på Friends Arena avgörs mellan Manchester United och AjaxFoto: NICK POTTS
Manchester Uniteds sista träning i England inför Europa League-mötetFoto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK

Manchester United och Ajax möts under onsdagen i Europa League-finalen.

Här är all information du behöver veta om tv-sändningar, vart fansen möts, var Zlatan Ibrahimovic befinner sig och hur man får biljetter inför stormötet på Friends arena på onsdag.

Manchester United, utan skadade Zlatan Ibrahimovic, har på vägen till Europa League-finalen slagit ut bland annat John Guidettis Celta Vigo.

Ajax slog i sin tur ut Lyon i sin semifinal – och nu möts lagen i finalen på Friends arena på onsdagen i Solna.

Här är all information du behöver inför matchen.

När spelas matchen?

Matchen spelas klockan 20:45 på Friends arena i Solna.

Hur spelas matchen?

Om ställningen är oavgjord efter full tid väntar 30 minuters förlängning (2 x 15 minuter). Om ställningen fortfarande är oavgjord avgör straffläggning.

Var samlas fansen inför finalen?

En fanzone kommer att vara öppen i Kungsträdgården från klockan 11:00 till 20:00 under tisdag 23 maj och onsdag 24 maj. Manchester Uniteds fans kommer att ha en samling på Rörstrandsgatan under onsdagen, medan Ajax fans samlas på Kungsholmsgatan i höjd med Wargentinsgatan/Norra Agnegatan.

Vem dömer matchen?

Slovenska domaren Damir Skomina dömer matchen. Assisterande domare är Jure Praprotnik och Robert Vukan, också från Slovenien. Italienske Gianluca Rocchi från Italien är fjärdedomare.

Hur sänds matchen i tv?

Matchen sänds från och med klockan 19:00 i TV9. Matchen sänds även på Discoverys onlinesajt www.dplay.se.

Finns biljetter till Europa League-finalen?

Ansökan om biljetter till matchen gjordes via Uefas hemsida fram till och med 28 mars. Biljetter säljs nu till dyrt pris i andra hand på olika budgivningssajter.  

Är Zlatan på plats på finalen?

Zlatan Ibrahimovic flyger till Sverige för att se sitt Manchester United spela finalen. Svensken kommer med all sannolikhet att finnas på plats på läktaren under finalen.

Uppträdande?

DJ-duon Axwell Λ Ingrosso sätter stämningen inför avspark. Duon består av Sebastian Ingrosso och Axwell. År 2012 uppträdde man för ett utsålt Friends Arena, då som medlemmar av Swedish House Mafia. Duon lovar nu att återvända och leverera ytterligare en unik show för att skapa rätt stämning för de knappt 50 000 fansen på läktaren, skriver Friends arena på sin hemsida.

För mer info: besök Uefas hemsida.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.