Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅNFoto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Allsvenske stjärnan: "Trodde det var över"

Publicerad
Uppdaterad

En jordbävning som USA:s geologiska institut uppmätte en magnitud på 7,2 har drabbat norra Irak. 

I staden Karbala befinner sig Östersundsspelaren Brwa Nouri - som tvingades fly ut från sitt hotell. 

– Jag trodde det var över, säger Nouri till SVT.

Jordbävningens epicentrum ligger vid Sulaymaniyah i norra Irak och inträffade runt halvniotiden lokal tid. Enligt TT ska det röra sig om flera skalv. Enligt det europeiska seismologiska centret EMSC hade det starkaste en magnitud på 7,2. Irakiska myndigheter placerar det på runt 6,5.

Drygt 42 mil från Sulaymaniyah ligger den irakiska staden Karbala. 

 

LÄS MER: Kraftig jordbävning i Irak – flera skadade

Östersundsstjärnorna flydde efter skalvet

Där befinner sig just nu en allsvensk fotbollsstjärna, Östersunds Brwa Nouri. Nouri, som representerar Iraks landslag, ska möta Syrien på måndag. 

Han bor på ett hotell i staden och när skalvet inträffade befann han sig på den åttonde våningen och tvingades fly ut. 

– Det kändes som att allt rasa. Folk trodde det var krig. Han jag bor med slet i mig och vi sprang ut, säger Nouri till SVT

Vad som händer med morgondagens planerade landskamp är i nuläget oklart. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag