Zlatans fina gest: ”Är helt chockad”

Zlatan Ibrahimovic deltog förra fredagen i ett träningspass med Hammarby som bland annat innehöll matchspel. Och Zlatan gjorde ingen besviken. Bilder från DPlay.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Här är Zlatan Ibrahimovics fina gest till Hammarbytalangen Aimar Sher. 

När Zlatan fick veta att 17-åringen hade Kaká som idol, hämtade världsstjärnan en matchanvänd tröja från brassen ur sin tröjsamling och gav till Sher.

– Helt sjukt. En dag låg det en Kaká-tröja vid min plats i omklädningsrummet. Nu hänger den ovanför min säng, säger Sher. 

Zlatan Ibrahimovic gick in som delägare i Hammarby i slutet av november förra året och han äger numera en fjärdedel av Bajen. I väntan på att säsongen i Italien ska återupptas har han hållit i gång och tränat med Hammarby och i dag genomförde han återigen en träning med Bajen.

Frågan är bara hur länge han blir kvar?  I italienska medier har det rapporterats om att han är på väg tillbaka till Milan, då säsongen väntas dra i gång igen där nere de närmaste månaderna. 

Under tiden i Hammarby har Zlatan hyllats för sitt sätt att ta sig an de yngre spelarna hos de grönvita. Han har varit med och tränat med flera ungdomslag och besökte även Bajens lag i Elitettan. 

När han fick närmare 200 000 kronor av Dplay för att han gjorde reklam för dem på Instagram skänkte han också hela summan till Bajens CSR-projekt ”Samhällsmatchen”. 

Gav bort tröja till talangen

Talangen Aimar Sher,  som är en del av Hammarbys A-lag, är också en som fått känna på Zlatans generösa sida. 

– Det var för ett tag sedan som vi snackade lite och Zlatan frågade mig vilken min favoritspelare var. Jag sa att det var Kaka. Då sa Zlatan att han skulle ta med en Kaká-tröja från Milan åt mig. 

– Jag trodde han drev med mig, men nästa dag låg det en Kaká-tröja vid min plats i omklädningsrummet. Jag blev helt chockad. Jag blir fortfarande lite chockad när jag tänker på det, säger han. 

Vad tänkte du när du såg tröjan ligga där på din plats?

– Jag kan inte beskriva vad jag kände. Enormt stort att Zlatan gjorde så. Nu hänger tröjan ovanför min säng. 

Varför fastnade du för Kakà?

– Vet faktiskt inte. Jag har alltid gillat honom bara. Vi har ju inte direkt samma spelstil, men jag har alltid gillat honom. 

Vad har det betytt för dig att ha Zlatan med på träningarna och runt er på Årsta?

– Väldigt mycket. Han har fått alla att höja sig. Han lär oss väldigt mycket och vi har haft tur som fått ha honom här. 

Vad är det främst du är imponeras av?

– Hans driv och hur han alltid ger 100 procent. Hans vinnarskalle. Han har gått ”all in” här varje dag. 

Kakà har precis som Zlatan spelat i Milan under två svängar. Först 2003-2009 och sedan 2013-2014. Den nu 38-årige Kaká spelade även i Real Madrid, Sao Paolo och Orlando City. 

Norska talangen Erling Braut Haaland svarar på frågor från fans och berättar bland annat vem som är hans idol.
Fifa släppte en video där världens största fotbollsstjärnor hyllar vårdpersonal som arbetar med coronaviruset. Brassen Kaka var en av dem som deltog.

Har du fått träffa din största idol?