Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby anmälda efter Zlatans besök

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic överraskade Hammarby-spelarna med ett besök i omklädningsrummet efter lagets premiärseger mot Östersund.

Men nu undersöker Svensk Elitfotboll om klubben kan ha brutit mot de nya corona-anpassade reglerna, enligt Sveriges Radio. 

En anmälan har inkommit till SEF:s disciplinnämnd.

– Matchdelegaten har observerat en avvikelse mot det medicinska protokollet, säger chefen för matchdelegater, Per Eliasson, till TT. 

I de särskilda riktlinjer som Svensk Elitfotboll och Svenska fotbollförbundet tagit fram för återstarten av allsvenskan står det att ”enbart spelare och tränare får vistas i omklädningsrummen”. 

Igår kunde Fotbollskanalen berätta att Hammarbys delägare Zlatan Ibrahimovic, till vardags i Milan, varit på plats på Tele 2 arena för att se lagets premiärmatch mot Östersunds FK.

- Jaha, ja, det stämmer. Zlatan var där i dag. Jag vet inte i vilket syfte. Han var inne i omklädningsrummet efter matchen och grattade grabbarna. Jag pratade själv med honom efter matchen. Det är så klart väldigt roligt att Zlatan tar sig tid och är på plats när vi spelar premiär. Det betyder mycket för oss, säger klubbens ordförande Richard von Yxkull.

Kan ha brutit mot reglerna

Nu rapporterar Sveriges Radio att klubben kan ha brutit mot SEF och SVFF:s protokoll. 

Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Engquist säger till Radiosporten att han och hans kolleger ska undersöka ”vad som egentligen hände” efter matchen.

– Jag måste veta mer innan jag kan kommentera det. Men jag ska genast sätta fart på folk; ställa frågan hur de har hanterat det. Det är jätteviktigt att man inte gör avsteg som riskerar smittspridning, säger Enquist till Radiosporten.

Per Eliasson, chef för matchdelegater på SEF, bekräftar under dagen för TT att Hammarby anmälts till disciplinutskottet.

– Matchdelegaten har observerat en avvikelse mot det medicinska protokollet. Ärendet ligger just nu hos disciplinutskottet. De hanterar och prövar ärendet, säger Eliasson.

– Jag tror att man kommer hantera det ganska skyndsamt. Nu är det upp till disciplinutskottet att pröva ärendet. Alla ärenden som kommer dit kan bli någon form av sanktioner.

SportExpressen söker Hammarby för en kommentar.