Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Zlatan tänker: Vill ni ha krig så kör vi!”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic kommer att spela i Hammarby.

Det tror i alla fall Discoverys expert Alexander Axén, som spår att Malmö har triggat anfallsstjärnan till beslutet.

– Jag tror att han definitivt vill visa Malmö att det inte skulle göra någonting att vinna guld här, säger Axén i ”Uppsnack Allsvenskan” på Dplay.

Det var i slutet på november som en av fjolårets stora bomber i svensk fotboll släpptes: Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby. Anfallsstjärnan tog över hälften av AEG:s aktier i Hammarby Fotboll AB, bolaget som driver Hammarbys A-lag, och äger därmed en fjärdedel av aktierna.

– Hammarby är en fantastisk klubb med passionerade supportrar och har stor respekt i både Stockholm och Sverige. Jag har alltid gillat klubben och fansen, sedan är jag imponerad över det klubben presterat de senaste åren, både på och utanför planen, sa han till Hammarbys hemsida vid tillfället.

Därefter skrev Ibrahimovic på för Milan för resten av säsongen med en option på förlängning över ytterligare en säsong, alltså fram till sommaren 2021.

Axén: ”Han kommer att avsluta i Hammarby” 

Men med coronapandemins plötsliga utbrott kommer nya frågetecken kring svenskens framtid i storklubben. Så sent som i onsdags rapporterade Gazzetta dello Sport att Ibrahimovic har bestämt sig för att lämna klubben i sommar. 

De flesta har hållit det som otroligt att anfallsstjärnan skulle avsluta med att spela matcher i Hammarby. Men Discoverys expert Alexander Axén är av en annan åsikt. I programmet ”Uppsnack Allsvenskan” som sänds på Dplay förklarar han:

– Jag har fått en känsla att han kommer spela i Hammarby. Han spelar väl klart i Milan om det blir någon säsong överhuvudtaget. Sen kommer han att avsluta i Hammarby, säger han.

”Han har fått vatten på sin kvarn nu”

Axén pekar på att Zlatans staty, som restes i Malmö under hösten, vandaliserades kraftigt efter hans beslut att gå in i Hammarby som delägare och sedan dess har flyttats bort.

– Det är en känsla som jag har fått, speciellt eftersom Malmö har gått så hårt åt honom. Jag tror att han definitivt vill visa Malmö att det inte skulle göra någonting att vinna guld här. Man har nog retat upp Zlatan så mycket att han faktiskt funderar på det här, säger Axén och fortsätter:

– Då säger alla rakt ut att det är konstgräs, allsvenskan och att han har massa att förlora. Men det är just det här med Zlatan, att han alltid gör det oväntade på planen och utanför. Det skulle inte förvåna mig om han gör några matcher i Hammarby.

Axén understryker att han inte tror att Zlatan planerade att spela för Hammarby från början men att beslutet växt fram efter händelserna i Malmö.

 – Det är min känsla att han inte hade tänkt spela annars. Men nu har han fått vatten på sin kvarn och tänker att: ”vill ni ha krig med mig så kör vi”, säger Axén.

Uppsnack Allsvenskan med fokus på Hammarby sänds på Dplay.

 

 

Lär dig ALLT om Zlatans långa karriär - på bara 106 sekunder