Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURESFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
 Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Zengin: ”Det är så här man blir champions”

Publicerad
Uppdaterad

Erkan Zengin har (äntligen) fått göra comeback i Hammarby.

Efter 4-0-segern mot Brommapojkarna hyllar han supportrarna.

– Fantastiskt, säger han.

För tio år sen var Erkan Zengin den stora publikfavoriten på Söderstadion. 

Under måndagskvällen fick han till slut göra allsvensk comeback för Hammarby – efter diverse strul i samband med övergången från turkiska ligan. 32-åringen fick hoppa in med 20 minuter kvar när Hammarby krossade Brommapojkarna med 4-0 på Tele 2 arena.

Och den förre landslagsspelaren har inte mycket att klaga på efter debuten inför sina nygamla supportrar.

– Det var fantastiskt, måste jag säga. Det var tio år sen och man har längtar efter det här. Fantastisk atmosfär och kul att få spela i 20 minuter, säger Zengin till C More.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

Zengin: "Det är så här man blir champions"

Erkan Zengin tillhör Hammarby fram till sommaren och har kopplats ihop med en flytt tillbaka till Turkiet då tremånaderskontraktet går ut.

– Vi får snacka om det efteråt. Just nu är det fokus på de här tre månaderna och jag kör för fullt, säger Zengin och fortsätter:

– Det här ska bli ett riktigt bra år, hoppas jag. Vi har ett bra lag och vi spelar bra. Bra spel och vi kan göra mål, alltså... Vi har ett jävligt bra lag.

Nu hoppas han på ännu mer speltid i allsvenskan. Och visst medger han att det har börjat ganska bra för Hammarby – som leder allsvenskan på maximala nio poäng efter tre omgångar.

Hur långt kan det här räcka?

– Vi får jobba. Kanske blir det 30 minuter nästa match. Vinner man tre matcher i början... det är så här man blir champions. Vi har börjat bra, men man måste avsluta bra också. Nu får alla jaga oss, säger Erkan Zengin.

Zengin ifrågasätter IFK Göteborg

När SportExpressen möter upp Erkan Zengin berättar han om den första tiden i Hammarby – och flyttryktena.

– Det känns bra faktiskt. Äntligen får jag spela litegrann, det var en bra comeback med 4-0. Det har varit struligt men nu känns det bra.

Hur jobbigt har det varit med att inte ha varit spelklar?

– Det tar tid. Att bara träna var jobbigt, man vill ju delta. Jag är nöjd och tackar i alla fall Fifa.

Är du redo för 90 minuter?

– Inte än. Jag måste få upp konditionen. Men segern var stabil. Tre raka vinster är inte lätt. Det är så här man kan gå jättelångt.

Du sa i C More att det är "så här Bajen blir champions".

– Yes. Man måste starta bra, sedan kommer det bara flyta på. Vi har viktiga matcher nu mot Norrköping och Häcken. Vinner vi båda så kommer vi jättelångt, det tror jag på. Det är inte högsta kvalitet på de här lagen vi mött. Det finns bättre lag än de här.

– IFK Göteborg var inte heller topp. De har mycket att jobba på. Om det fortsätter så här kommer vi jättelångt.

Zengin om Blåvitt: ”Körde över dem”

I turkisk media har det spekulerats kring att Zengin är överens med Antalyaspor om en övergång, men huvudpersonen själv nekar till uppgifterna.

– Jag har kontrakt med Hammarby och vill inte prata med Antalyaspor. Inget är klart.

Hur är kvalitén på allsvenskan?

– Just nu så finns det mycket att jobba på för att svensk fotboll ska bli ännu bättre. Just nu håller det inte. Vi har ett jävligt bra lag, men alltså, det jag har sett av Sirius, BP och IFK Göteborg så är det inte topp. Jag måste säga att vi körde över dem.

– Jag ska inte säga att de inte håller allsvensk klass, men man behöver få in rutinerade spelare, speciellt i BP.

Du låter inte imponerad av nivån?

– Jag ska inte säga att lagen inte håller. Jag ska inte se ner på något lag, men eftersom det är så unga spelare behövs rutin

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag