Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zengin begärd i personlig konkurs

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Erkan Zengin är skyldig fotbollsagenten Patrick Mörk flera miljoner kronor. Södertörns tingsrätt har beslutat att försätta den tidigare svenske landslagsspelaren i personlig konkurs, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att det har gått dit det har gjort. Jag har hållit på som agent i 30 år och något liknande har aldrig inträffat och jag tror inte att det kommer att göra det heller. Erkan har inte velat diskutera förlikning eller lösning över huvud taget, men jag hoppas fortfarande att det ska gå att hitta en lösning, säger Mörk till Fotbollskanalen.

Har inte betalat 2,8 miljoner till agenten

Kärnan i konflikten är ett treårskontrakt Zengin skrev med turkiska Trabzonspor i januari 2015, något som Aftonbladet uppmärksammade i september. Mörk har krävt arvode för sitt arbete med övergången, men Zengin har ansett att agenten inte var inblandad i den och att parternas samarbete var uppsagt.

Svenska fotbollförbundets skiljenämnd har beslutat att Zengin är skyldig Mörk motsvarande 2,8 miljoner kronor för övergången, pengar som spelaren inte har betalat.