Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ylätupa: ”Självklart känner jag pressen”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

AIK vill ha revansch efter förlusten mot Malmö FF. 

Och Saku Ylätupa vill visa vad han egentligen går för. 

- Självklart känner jag av pressen att göra mål och framspelningar, det är mitt jobb, säger han. 

Saku Ylätupa värvades som bosmanspelare från Ajax inför förra säsongen. Då var det tänkt att han på sikt skulle ersätta Kristoffer Olsson, som då hade sålts till Krasnodar. 

Första säsongen blev tuff för den unge finländaren, där det inte blev lika mycket speltid som han hade tänkt sig. Det talades om en utlåning, men Ylätupa valde att köra på. 

Poänglös efter tre matcher i allsvenskan 

Nu har han startat de tre inledande matcherna i allsvenskan, men utan att det blivit något mål eller framspelning. När AIK återigen möter Malmö FF, den här gånge hemma på Friends i allsvenskan, hoppas 20-åringen att det ska lossna. 

 - Det var tungt mot Malmö senast och nu möter vi dom igen. Det är bra och dåligt med det är täta spelschemat. Bra för att man inte hinner tänka så mycket på förlusterna utan måste hela tiden tänka på att det är match igen. 

- Dåligt för att det sliter och att man inte hinner återhämta sig lika bra, säger Ylätupa. 

AIK sover över i Malmö och kom hem till Stockholm under fredagseftermiddagen. 

Återhämtningen är viktig för spelarna

Klockan 17.30 på söndag är det match mot MFF. 

- Vi ska analysera matchen på bortaplan nu och se vad vi gjorde dåligt och vad som inte funkade och vad som fungerade bra. Sedan tar vi förhoppningsvis revansch mot dem på söndag. Jag tror vi har goda möjligheter att vinna. 

Om du skulle summera in tid i AIK sedan du kom från Ajax, vad säger du då?

- Det var ett tufft första år. Tufft att anpassa sig till spelet och den taktiska biten. I Ajax var det mer att vi gick ut och körde, här är det mer taktiskt. Men jag kommer in i det mer och mer och jag känner stort förtroende från klubben. 

Känner du av pressen att börja leverera mål och framspelningar?

- Ja, så klart gör jag det. Det är mitt jobb som offensiv mittfältare att göra mål och assist. Och jag gör allt för att det ska lossna och för att hjälpa laget. 

Men jag tror på mig själv och jag tror och hoppas att det kommer att lossna snart. Det är bara hårt jobb som gäller.