Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yasin lämnar AIK: "Riktigt irriterad"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ahmed Yasin lämnar AIK.
Foto: Marcus Ericsson / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES, OMBRELLO
Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Ahmed Yasin lämnar AIK.

Mittfältaren går på lån till Muaither i Qatar - där låneavtalet sträcker sig fram till maj.

- Det som gör mig riktigt irriterad är att jag inte fått chansen att visa AIK:s supportrar vad jag verkligen går för, säger han.

Idag blev det klart.

AIK:s mittfältare Ahmed Yasin, 25, lämnar klubben och går till Muaither i Qatar där han skrivit på ett lånekontrakt som sträcker sig fram till maj.

– I nuläget är en lånelösning för Ahmed den bästa då hans egenskaper ej konkurrerar på ett direkt sätt i de positioner som ligger närmats till hands, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Spelaren befinner sig redan i Qatar och har anslutit till sin nya klubb.

- Det känns som ett bra steg för mig och min utveckling. Ligan här är på väg framåt och det finns många stora stjärnor här och bra tränare som Michael Laudrup till exempel.  Jag kände att när jag inte fick någon speltid när Rikard Norling bytte spelsystem så var det här det bästa för mig, säger han.


LÄS MER: PATRIK CARLGREN LÄMNAR AIK


Hur ser du på tiden i AIK? 

- Jag var väldigt glad att det blev AIK. Det är en bra klubb med fantastiska fans och jag fick också spela i början när Andreas Alm var tränare.  Men sedan kom Rikard in och han bytte spelsystem och där hade jag ingen plats.

- Det känns som att spelsystemet gjorde att jag inte fick någon speltid. Sedan har jag fått matcher ändå eftersom jag spelat med Iraks landslag och gjort det väldigt bra där. Jag vet också vad jag kan och vad jag är för spelare.

- Jag tycker själv att jag är en av allsvenskans bästa spelare på min position och det står jag för. Att jag inte fick någon speltid på slutet i AIK kommer inte att knäcka mig. Jag är stark.

- Ibland är det så här i fotbollsvärlden. Det är små marginaler. En tränare kan göra dig till Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. Samtidigt som han kan sänka dig och göra så att det går mindre bra.

Inga hard feelings med Norling

Är det några hard feelings mellan dig och Rikard Norling? 

- Nej, det är det inte alls. Han bytte spelsystem och där passade jag inte in enligt honom. Det är hans beslut och det får man respektera. Nu ser jag fram emot den här chansen och ska göra det bra i Qatar. Jag vet att gör man det bra här nere så öppnas många dörrar.

Sedan är det väl inte direkt dåliga pengar heller i Qatar? 

- Nej, det ska jag inte sticka under stol med. Men jag hade anbud från Kina också. Hade jag velat gå efter pengarna hade jag tagit det i stället.