Witry hjälte – efter Kalmar-misstaget

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Djurgården hänger på i toppen av den allsvenska tabellen. 

Efter en mållös första halvlek gav Aslak Witry Stockholmslaget ledningen borta mot Kalmar – och resultatet stod sig hela vägen. 

– Det är en otroligt härlig känsla att vinna 1-0-matcher, säger Magnus Eriksson i discovery+ efter segern. 

Sett till historiken hade Djurgården ett övertag på Kalmar FF redan innan de anslöt till Guldfågeln arena.

De tre senaste mötena, lagen sinsemellan, har alla slutat i relativt stora förluster för kustlaget från Småland. Men just den här söndagen var deras övertag inte lika självklart. 

Första halvlek blev en mållös sådan – även om båda lagen hade sina målchanser.

Superräddning i första halvlek

Men det var först i den 51:a matchminuten som 25-åriga Aslak Witry gav gästerna ledningen efter att ha förvaltat en frispark slagen av Magnus Eriksson. Witry såg till att stöta in bollen i mål på nära håll och Lucas Hägg Johansson i Kalmarmålet var utom räckhåll att stoppa honom. 

Sett till målvaktsinsatser stod Djurgårdens målvakt Jacob Widell Zetterström för ett viktigt ingripande i första halvlek. Det var i den 17:e matchminuten som han räddade sitt lag från en riktigt vass läge signerat KFF-spelaren Isak Jansson. 

Men 23-åringen stod för ett starkt ingripande och har nu bara släppt in ett mål på fem allsvenska matcher. 

Hemmalaget Kalmar hade mycket boll under matchens gång, men trots det var det Djurgården som hade ett lite övertag, och matchen slutade 1-0 till Stockholmslaget. 

– Det är en otroligt härlig känsla att vinna 1-0-matcher, den här segern på ett skickligt Kalmar är ren och skär glädje, säger Magnus Eriksson i discovery+ efter segern.