Williot Swedberg scoutades av holländska storlaget

Jan Vennegoor of Hesselink på plats på Tele 2 arena under Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK den 15 maj 2022.
Foto: Jojje Lidén.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

Jakten på Williot Swedberg, 18, trappas upp allt mer.

SportExpressen kan avslöja att PSV Eindhoven slutscoutade Swedberg i Stockholmsderbyt mot AIK på söndagen.

Bland annat satt Jan Vennegoor of Hesselink, sportchef i PSV, på läktaren tillsammans med klubbens Skandinavien-scout Hallvar Thoresen.

Intresset för Hammarbys guldklimp Williot Swedberg, 18 blir allt större. Under våren har scouter från en rad olika klubbar följt 18-åringen på plats som gjort succé i Bajen. När Hammarby mötte Malmö FF i början på maj hade storklubbarna Manchester United och Barcelona scouter på plats för att följa spelaren och i Hammarbys bortamöte med Degerfors hade PSV scouter utsända på Stora Valla för att följa spelaren på nära håll.

– Det är ett stort intresse, uttryckte Jesper Jansson, sportchef i Hammarby, för SportExpressen efter mötet med Malmö FF i början på maj.

Slutscoutar Williot

Den senaste tiden har just PSV Eindhoven seglat upp som en av klubbarna som visat allra störst intresse för Swedberg. SportExpressen kan nu avslöja att PSV Eindhoven hade tre representanter på plats när Hammarby gästades av AIK i Stockholmsderbyt på Tele 2 arena på söndagen.

Enligt initierade uppgifter till SportExpressen var PSV Eindhovens sportchef Jan Vennegoor of Hesselink på plats för att se Swedberg för första gången. Vid hans sida satt klubbens Skandinavien scout Hallvar Thoresen samt en person till från den holländska storklubben.

Jan Vennegoor of Hesselink på plats på Tele 2 arena under Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK den 15 maj 2022.
Foto: Jojje Lidén.

PSV Eindhoven är konkret intresserade men är knappast ensamma i jakten om 18-åringens signatur. SportExpressen erfar att en rad europeiska klubbar är med i jakten och har visat intresse, och i förra veckan rapporterade Aftonbladet att en La Liga-klubb visat intresse.

Siktar på rekordaffär

Enligt Fotbollskanalen är Osasuna den klubben som visat intresse och kan tänka sig köpa mittfältaren, något som källor till SportExpressen bekräftar. Osasuna har dock inte lagt ett officiellt bud, utan anmält ett intresse för spelaren, och ska i dagsläget vara redo att betala omkring 45-50 miljoner kronor, något som Hammarby inte ska vara särskilt intresserat av för närvarande.

Hammarby behåller gärna spelaren säsongen ut, men om en övergång blir av i sommar hoppas klubben kunna sälja Swedberg för omkring 70-80 miljoner kronor beroende på vilken klubb som väljer att köpa spelaren. Swedberg korades nyligen till månadens spelare i allsvenskan efter att ha inlett säsongen strålande, genom att göra fem mål på åtta matcher.