Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Williams matchhjälte när Gefle vann derbyt

Dioh Williams blev hjälte för Gefle.Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN
Tranberg fick rött kort.Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Inhopparen Dioh Williams blev stor matchhjälte i Norrlandsderbyt för sitt Gefle IF - gästerna vände och vann efter att inhopparen Williams nickat in det matchvinnande målet i den 85 minuten.

Gefle IF bärgade en tung seger i Norrlandsderbyt mot GIF Sundsvall. Det såg länge mörkt ut efter att Sundsvall tagit ledningen i den första halvleken genom nyförvärvet Stefan Silva.

"Utvisningen matchavgörande"

I den andra halvleken vände matchen rejält för hemmalaget Sundsvall. Robin Tranberg fick syna det röda kortet i den 47 minuten. Utvisningen på Tranberg gav Gefle energi och gästerna jobbade sig in i matchen. Gefle kvitterade genom Anders Bååth som var nöjd med målet.

– Mitt mål sitter riktigt bra, det är mycket folk framför mål och jag försöker bara sätta dit den. Skönt att vinna Norrlandsderbyt - det var dags att vinna, säger han till C More efter matchen.

– Vi trycker på efter utvisningen och får utdelning. Utvisningen känns solklar. Det var riktigt fult och jag reagerade direkt när jag såg tacklingen.

Inhopparen Dioh Williams hade varit på planen i 10 minuter innan han nickade in det matchvinnande målet för sitt lag. Sundsvall försökte förgäves få till en kvittering mot slutet av matchen - bland annat genom Pa Dibba men Erik Hedvall i Gefle-målet stod i vägen. Sundsvalls tränare Roger Franzén var besviken med domarens domslut efter matchen.

– Vi har invändningar mot utvisningen. Det är linjemannen som tar beslutet, säger han till C More efter slutsignalen.

– Vi styr och ställer i första halvlek och utvisningen blir matchavgörande. Jag tycker killarna sliter hedervärt där ute.