Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wiland avslutar karriären – dansk målvakt ersätter

Johan Wiland. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Johan Wiland. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Ersättaren heter David Ousted. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

I dag klockan 14.00 inleds Hammarbys presskonferens om Johan Wiland, som enligt klubben ”har besked att lämna angående sin fotbollskarriär”. 

Enligt uppgifter till SportExpressen så kommer Johan Wiland meddela att han slutar, något Fotboll Direkt var först att berätta om. 

Johan Wiland kom till Hammarby i juni 2017 från Malmö FF och har hittills hunnit med över 40 allsvenska matcher för ”Bajen”. Fjolåret var däremot inte särskilt lyckat. Det blev bara sju matcher för Wiland som under merparten av säsongen återfanns i Hammarbys sjukstuga. I en intervju med SportExpressen i oktober 2019 berättade Wiland att han ville fortsätta spela. 

– Jag hoppas kunna hålla på ett tag till. Jag skulle behöva en rejäl försäsongsträning, det fick jag inte förra året eller i år. Jag opererade högra axeln i fjol och vänstra den här gången, sade han då. 

Men enligt sajten Fotboll Direkt så kommer 39-åringen i dag meddela att han slutar, uppgifter som bekräftas av personer som SportExpressen varit i kontakt med. 

Ersättaren uppges vara klar

Enligt ESPN-journalisten Jeff Carlisle så har Hammarby redan gjort klart med Johan Wilands ersättare – dansken David Ousted. 35-åringen kommer närmast från Major Soccer League och Chicago Fire, som han bröt kontraktet med 1 januari i år. 

https://twitter.com/JeffreyCarlisle/status/1228848495223656448

Ousted var med på ”Bajens” läger i Portugal tidigare i februari och Hammarbys sportchef Jesper Jansson beskrev provspelet till klubbens webbplats så här: 

”Tillfället dök upp att ta hit David, och vi gör det för att lära känna honom som person och se hur han går ihop med spelargruppen. Vi behöver hålla vissa alternativ öppna i väntan på att Johan Wiland kan ge slutgiltigt besked. David är en väldigt bra och etablerad keeper, och vi har bra koll på hans kvaliteter. Därför kan man inte kalla det för ett provspel, utan som ett tillfälle för oss att bekanta oss med honom, och för honom att få en känsla av vilka vi är.” sade Jansson enligt Hammarbys webbplats. 

Utöver Johan Wiland så återfinns i dag före 14.00, målvakterna Davor Blazevic, 27, och Oliver Dovin, 17 i Hammarbys trupp.