Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Widell är ute ur kylan – berättar om känslorna

Casper Widell har tagit en plats i backlinjen.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Målet är att spela resten av säsongen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Med Ali Suljic skadad har Casper Widell fått chansen i Helsingborgs IF:s backlinje.

Målsättningen är att behålla platsen.

– Tidigare var det jag som fick jobba hårt och vänta på min chans, nu är det någon annan, säger 19-åringen.

Charlie Weberg och Ali Suljic var HIF-tränaren Jörgen Lennartssons val när säsongen inleddes. Mittbacksduon startade i de första sex omgångarna. Sen skadade Suljic ljumsken. Enligt prognosen blir han borta resten av vårsäsongen vilket innebär att Casper Widell har ytterligare tre matcher på sig att bevisa att platsen är hans. Det har redan hunnit bli två matcher från start, mot Djurgården och IFK Norrköping.

– Djurgården hade spelat sex matcher i allsvenskt tempo, jag hade inte spelat en allsvensk match på ett och ett halvt år. Det var ett annat tempo för min del men jag tycker ändå att jag stod upp bra och jag tycker att jag gjorde det mot Norrköping också, säger Widell om sina insatser.

Hård konkurrens för Widell

Den unga mittbacken gjorde allsvensk debut redan 2020, samma år som HIF degraderades. under fjolåret i superettan inledde han på bänken men tog så småningom en ordinarie plats.

– Då tog det lite längre tid att få chansen. Nu gäller det att göra sitt bästa och visa att jag vill fortsätta ha en startplats.

Hur frustrerande har det varit att sitta på bänken?

– Jag konkurrerar med två bra mittbackar och det måste man ha med i tankarna när man sitter där. Men tankarna är mest på laget, att göra allt för det på träning och på match.

– Mn det är klart man vill spela, ingen vill sitta på bänken.

Hur ser diskussionen ut med tränaren när man inte får speltid?

– Det är klart att det finns en diskussion där man frågar vad man behöver göra för att komma in. Mycket slutar i att det är upp till en själv, att man måste visa något på träning eller i U21-match.

Får man tydliga direktiv om vad man behöver förbättra?

– Som tränare spelar man de elva bästa spelarna i varje match. Den som är bäst spelar och om han gör en sämre match så får någon annan chansen. Det är bara stenhårt jobb som gäller för att visa att man ska spela.

Vill spela hela säsongen

När Widell nu har en startplats hoppas han på segrar.

– Vi ska släppa in så få mål som möjligt och jag ska göra så bra prestationer som möjligt för att hjälpa laget och mig själv så att jag kan fortsätta spela resten av matcherna den här säsongen.

Suljic ska behöva kämpa för att ta tillbaka platsen?

– Exakt. Så är det alltid, med alla. Vi har en bred trupp men det är bara elva som kan spela.