Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wesström om Olssons erättare: ”Vi jobbar hårt”

Björn Wesström Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Wesström med SM-bucklan Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Regerande mästarna AIK är i full gång med truppbygget där ett antal spelare har lämnat laget. Nu är prioriteringen att hitta en ersättare till Kristoffer Olsson.

Enligt sportchefen Björn Wesström tittar AIK på ett antal namn.

– Det är det vi jobbar hårdast för, säger han.

Regerande mästarna AIK har i princip fått behålla sin stomme från förra säsongen. Tidigare i januari stod det klart att Kristoffer Olsson sålts till den storsatsande ryska klubben Krasnodar för 50 miljoner kronor. Utöver Olsson, har ett gäng spelare med utgående kontrakt, lämnat AIK. I övrigt siktar AIK att behålla så många spelare som möjligt inför den här säsongen.

– Vi kommer att jobba med en extrem kontinuitet. Vi tror att en framgångsfaktor är att behålla så många spelare som möjligt från ett lag som har vunnit, säger Björn Wesström till SportExpressen efter AIK:s premiärträning.

Wesström: ”Det jobbar vi hårdast för”

Sportchefen berättar vidare att klubbens prioritering i dagsläget är att hitta en ersättare till Kristoffer Olsson, men några namn vill Wesström inte spekulera i.

– Vi är i en situation där det är ungefär en spelare ut och en spelare in. Vi har inte sett Kristoffer Olssons ersättare in, det jobbar vi hårdast för.

Wesström fortsätter:

– Hade vi kunnat göra klart med Olssons ersättare i dag hade väl det varit bra för verksamheten. Det finns inget värde i att vänta på något, men vi jobbar på. Den dagen när vi träffat rätt presenterar vi det.

Är Sead Haksabanovic ett namn ni tittar på?

– Vi tittar på ett antal namn. Jag kommer inte spekulera i vilka. Vi tittar på ett antal namn och vad det slutar med får vi se.

Denni Avdic inte erbjuden förlängning

Samtidigt bekräftar Wesström att Denni Avdic inte erbjudits en förlängning.

– Han är inte erbjuden ett avtal i nuläget och där är vi. Sedan tror inte jag att han har skrivit på för någon annan klubb heller, det betyder att han är kontraktslös för tillfället. 

På frågan om AIK funderar på att erbjuda en förlängning, svarar sportchefen.

– Nej, vi har inte gjort det hittills. Det är väl så mycket jag kan säga.

Även Rickson Mansiamina lämnar AIK.

– Han har lämnat och vi har inte erbjudit något nytt i nuläget.

Alexander Milosevic kontrakt med AIK har löpt ut. Mittbacken har varit öppen med att han undersöker det internationella fönstret och vilka möjligheter som kan tänkas dyka upp där. Samtidigt finns det en öppning i AIK om Milosevic känner att han inte hittar rätt klubb utomlands.

– Alexander väntar på det internationella fönstret och tittar på vad det ger för möjligheter. Det är klart att det finns en bättre ekonomi där att hämta än vad det finns i AIK, det är inget konstigt. Tycker inte han att det är tillräckligt intressant vet jag om att AIK är klubben i hans hjärta. Jag är inte ett dugg orolig för att vi kan inleda ett samtal i så fall, förklarar Björn Wesström.