Wesström om hoten: ”Vad är saker värt?”

”En jätteaffär – då är det jackpot deluxe”
AIK:s klubbdirektör Björn Wesström berättar om hat och hot efter en tuff sommar.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Björn Wesström tillsammans med Rikard Norling
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Bartosz Grzelak ersatte Rikard Norling som huvudtränare i AIK i somras.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

AIK har haft det tufft i allsvenskan i år. I podden Studio Allsvenskan berättar nu AIK:s klubbdirektör och vd Björn Wesström om de uteblivna resultaten – och hur han hanterat hot och hat. 

– Det blir en intellektuell kamp med sig själv, säger Wesström till Studio Allsvenskan. 

Inför säsongen pratades det om ett nytt AIK. Huvudtränaren Rikard Norling skulle införa ett nytt spelsätt. Resultaten uteblev dock och AIK är efter 19 omgångar kvar i bottenstriden på en 13:e plats. I juli fick också Rikard Norling sparken och ersattes av Bartosz Grzelak. 

Björn Wesström var så sent som i april sportchef, då ersattes han av Henrik Jurelius. Wesström är sedan dess vd och klubbdirektör i AIK – och han känner ett stort ansvar i hur säsongen har artat sig. 

– Vi sökte en tydlig förändring i år och det var många som stod bakom den när vi planerade. Sen när resultaten inte vill gå åt det hållet som vi hade önskat då är det inte många som vill stå för den där förändringen. Det är så det funkar, det är resultaten som definierar vad vi tycker, säger Wesström i en intervju med Studio Allsvenskan. 

Wesström identifierar också orsaker till de uteblivna resultaten och Norlings avsked. 

– Spelschemat gjorde att vi fysiskt inte orkade spela den fotboll som var planerad och som Rikard ville spela. Ibland går man på pumpen och då får man värdera om och göra annat.

”Vad är saker och ting värt ?”

Den tuffa tiden har lett till att klubbdirektören ifrågasatts och även fått ta emot hot och hat. 

 – Det kommer mest bakifrån vilket är sånt jag föraktar allra mest. Sådana som kommer framifrån och är direkta med vad de tänker och tycker kan jag ha en viss respekt för. De som inte vill visa sig, gömma sig och ger sig på de som är omkring mig och som är bakom mig för att skrämma mig det föraktar jag, säger han.

Wesström berättar om de tankar han brottats med den tuffa tiden. 

– Det blir en intellektuell kamp med sig själv om vad man ska ta. Hur ska man leva sitt liv. Vad är saker och ting värt? Det är inte svårare än så. 


Hela intervjun med Björn Wesström hittar du på Studio Allsvenskans Patreon.