Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wesström klar för nytt toppjobb i AIK

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Björn Wesström lämnar rollen som sportchef och blir klubbdirektör för AIK.

47-åringen tillträder sin nya tjänst redan i morgon, meddelar klubben på sin hemsida. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Henrik Jurelius det hetaste alternativet vad gäller ny sportchef.

Under onsdagskvällen meddelar AIK att de gör förändringar i organisationen.

Björn Wesström, som varit sportchef i den allsvenska klubben sen 2013, har anställs som ny klubbdirektör. Något som innebär att han från och med nu också är vd för AIK Fotboll AB.

– Jag är oerhört stolt över att ha fått frågan att leda AIK Fotboll. Jag har tackat ja till uppdraget då min övertygelse är att förutsättningarna för att göra ett bra jobb finns, säger Wesström till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det finns en enorm kompetens hos AIK Fotbolls personal och mitt uppdrag blir att organisera, leda och stötta personalen på ett sätt som gör att vi tillsammans har möjlighet att jaga de drömmar som alla AIK:are har.

Björn Wesström ny klubbdirektör i AIK

Det var i december som Jens T Andersson valde att avsluta sin tjänst som klubbdirektör och Håkan Strandlund klev då in som tillförordnad vd.

Enligt SportExpressens uppgifter är Henrik Jurelius, som varit assisterande sportchef under Wesström, det hetaste alternativet och väntas bli ny sportchef om inget oförutsett händer.

– Vi är glada över att Björn Wesström valt att tacka ja till rollen som klubbdirektör i AIK Fotboll. Det har varit en process med både interna och externa alternativ och vi landade till slut i valet av Björn. Vi är säkra på att hans gedigna och mångåriga AIK-erfarenhet, i kombination med ett väl dokumenterat gott ledarskap för verksamheten på Karlberg, ger rätt förutsättningar till att föra hela klubbens verksamhet framåt till nya nivåer på både kort och lång sikt, säger AIK Fotbolls styrelseordförande Robert Falck.