Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wanderson förhandlar med allsvensk klubb

Foto: "FENERBAHCE SK V FK KRASNODAR" / GERRIT VAN KEULEN/IBL VI IMAGES
Foto: "FENERBAHCE SK V FK KRASNODAR" / GERRIT VAN KEULEN/IBL VI IMAGES

Örebro SK jobbar hårt för att värva en anfallare att förstärka truppen med.  

Enligt SportExpressens uppgifter förhandlar klubben nu med Wanderson do Carmo – och har erbjudit anfallaren ett kontraktsförslag. 

- Wanderson är en grymt bra spelare som jag känner väl och gärna sett i ÖSK i framtiden, säger sportchefen Magnus Sköldmark. 

Det var i början av juli som Wandersons turkiska klubb Aytemiz Alanyaspor meddelade att man brutit kontraktet med den förre Gais-spelaren. Brassen hade då bara gjort fem matcher i den turkiska ligan och klubben och spelaren ömsesidigt kommit överens om att bryta kontraktet. 

"Vi önskar Wanderson lycka till i framtiden”, skrev klubben på sin officiella hemsida. 

Sedan dess har han varit kontraktslös. Bakom sig har 32-åringen en lång karriär i Ryssland. Han gick till Krasnodar för fem år sedan och har även spelat i Dynamo Moskva. Totalt har det blivit 130 matcher i den ryska högstaligan, 38 mål och 18 framspelningar. 

Wanderson do Carmo jagas i Sverige 

Men nu är han alltså kontraktslös och har meddelat att han vill flytta till Sverige igen. 

Det har ryktats om bland annat Helsingborg där förre lagkamraten i Krasnodar, Andreas Granqvist, spelar. Dessutom har det varit tal om en återkomst till förra klubben Gais. 

Men nu ger sig ännu en klubb in i jakten på Wanderson. 

Tar ett beslut inom närmaste tiden 

Enligt uppgifter till SportExpressen förhandlar Örebro SK med spelaren om en övergång. Klubben ska ha kommit med ett kontraktsförslag till spelaren och Wanderson tar ett beslut inom kort vart han ska spela. 

Sportchefen Magnus Sköldmark hyllar också brassen, men vill inte säga något mer ingående om uppgifterna om ett kontraktsförslag. 

- Wanderson är en grymt bra spelare som jag känner väl och gärna sett i ÖSK i framtiden. Vårt prio ett nu är att finna en försvarsspelare som gör att vi har fler alternativ under resten av säsongen. 

- I övrigt så är det ett pågående kartläggningsarbete samt dialog med spelare och agenter om i första hand den kommande säsongen 2019 och framåt, säger han. 


LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport.