Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Återvänder efter 13 år: ”Var avgörande”

Kevin Walker.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Walker firar SM-guldet 2019.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
ÖSK:s manager Axel Kjäll.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Kevin Walker i ÖSK-tröjan 2007.
Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Kevin Walker är klar för Örebro SK.

Han skriver kontrakt över tre år och kommer närmast från Djurgården.

– Den här sportsliga utmaningen som finns i ÖSK passar mina egenskaper bra och jag ska försöka föra över allt bra jag lärt mig i Djurgården, säger Walker till SportExpressen.

Kevin Walker lämnade Djurgården under uppmärksammade former i efter den allsvenska säsongen. Hans kontrakt gick ut och Walker riktade då kritik mot klubben som han menade hade fått honom att må dåligt.

– Personligen har jag aldrig mått sämre hos en arbetsgivare än vad jag har gjort nu på hösten under min karriär, berättade Walker för SportExpressen i början av november.

Nu har den centrale mittfältaren en ny arbetsgivare som heter Örebro SK.

– Jag övervägde utomlands men jag kände att jag inte var så sugen när jag satt och övervägde saker. Det här känns roligare sportsligt och sedan bor min familj i Örebro så det känns som att komma hem. Det är mer värt än att dra utomlands. Den här sportsliga utmaningen som finns i ÖSK passar mina egenskaper bra och jag ska försöka föra över allt bra jag lärt mig i Djurgården och det som gjort de framgångsrika. Jag vill bidra med det jag kan.

Kevin Walker klar för Örebro SK

Vilka länder hade du anbud ifrån?

– Det var lite olika, både långt bort och närmare Sverige. Det var lite små kontakter med olika klubbar, du vet hur det är, men för att det ska gå längre behöver man visa det själv men det kändes inte rätt. Det var mycket pengar men det kändes inte som det jag ville göra. Jag bestämde mig för att skriva på för ÖSK imorse.

Managern Axel Kjäll har efter säsongen ryktats bort från tränarbänken för att i stället lägga allt fokus på sportchefsrollen i klubben.

– Dialogen med Axel Kjäll har varit grym, säger Walker och fortsätter:

– Vi träffades under hösten och han indikerade att ÖSK var väldigt intresserade av att knyta till sig mig. Han tycker att jag passar in bra i lagbygget och det har varit en central fråga om Axel ska vara kvar och jag säkerställde att han skulle vara kvar i klubben. Hur organisationen utformar sig vet jag inte men intresset från ÖSK och att Axel ville ha mig var avgörande för mig.

Kjäll: ”Karaktär och ledaregenskaper” 

Hur ser du tillbaka på avslutet i Djurgården?

– Med glädje. Jag är oerhört tacksam för alla människor som jag fått lära känna runtom klubben. Jag har ett leende på läpparna ändå med massa fina minnen och troféer i bagaget. Det känns som att jag bara kan önska Bosse och övriga lycka till.

Walker återvänder till Örebro som han lämnade för AIK 2007 och managern Axel Kjäll är nöjd med nyförvärvet.

– Kevin kommer med hjälp av sin erfarenhet, karaktär och ledaregenskaper att stärka oss både på planen och i utvecklingen av våra unga spelare. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att fortsätta utvecklingen inom klubben och vårt framtida lagbygge, säger Kjäll i ett pressmeddelande.