Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Walid Atta på väg till HIF:s träningsläger

Publicerad
Uppdaterad
Walid Atta kan bli Helsingborgs lösning på mittbacksfrågan.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är svenska mästarna ute efter den förre AIK-spelaren - och Atta är på väg ner till träningslägret i Portugal för att inleda diskussioner.
- Vi har koll på att han bröt kontraktet med Dinamo, mer vill jag inte kommentera, säger sportchefen Jesper Jansson.
SPORT-Expressen kunde för några dagar sedan avslöja att förre AIK-spelaren Walid Atta köpt ut sig själv från kontraktet med Dinamo Zagreb, dit han värvades i november 2010.
Försvararen har haft stora skadeproblem under sin tid i Kroatien då han åkte på en korsbandsskada, men har kört för fullt sedan i november och varit med i flera träningsmatcher.
Den 25-årige mittbacken är nu fri att gå till en annan klubb och svenska mästarna Helsingborg har nu visat intresse för spelaren.

Ska ersätta Holgersson

Enligt SPORT-Expressens uppgifter har de varit i kontakt med Atta och hans agent vid ett flertal tillfällen och har nu också bjudit ner spelaren till träningslägret i Portugal, för att inleda diskussioner om ett kontrakt.
HIF ser Atta som en potentiell ersättare till Markus Holgersson, som lämnat klubben och skrivit på för New York Red Bulls.
- Det ställde till det lite i lagbygget när Holgersson försvann, det var ett avbräck. Vi har koll på att Walid bröt kontraktet med Dinamo Zagreb, men mer vill jag inte kommentera kring det här, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.
SPORT-Expressen har förgäves sökt Atta, men i onsdags sa han att han ville komma till en klubb som trodde på honom.
– Jag vet att det finns intresse från en del klubbar. Det viktigaste för mig nu blir att få speltid och hitta en klubb som tror på mig och där jag får spel

Turbulent i AIK

Även Fortuna Düsseldorf, som just nu leder Zweite Bundesliga, har anmält sitt intresse.
När spelaren lämnade AIK som bosmanfall hade han en turbulent tid bakom sig. Bland annat stängde AIK:s styrelse av honom från spel efter att han inte skrivit på ett nytt kontrakt. Han fick också motta flera hot från de egna supportrarna och fick även sin bil sönderslagen vid ett tillfälle.
Nu väntar nya utmaningar. Och mycket talar för att det är Helsingborg han får tackla dem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag