Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vore respektlöst mot vår vänskap”

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

GLASGOW. Neil Lennon öppnade för att att ta hjälp av Johan Mjällby inför mötet med AIK.

Men Rikard Norling kommer inte att göra det.

– Det vore respektlöst av mig gentemot vår vänskap, säger Norling.

AIK:s Europaresa fortsätter på torsdagskvällen. Rikard Norling och hans spelare är ett dubbelmöte med Celtic från att ta sig till gruppspel i Europa League.

Inför matchen öppnade Celtics tränare Neil Lennon för att ta hjälp av Johan Mjällby i förberedelserna till matchen mot AIK. Mjällby har ett förflutet i AIK som spelare och i Celtic som både tränare och spelare.

– Jag kommer prata med honom. Men han är en legendar i både AIK och i Celtic, så han har delad lojalitet till den här matchen. Han är en väldigt god vän till mig och var här i fyra år under min första tid. Jag tror att han kommer hit till matchen, så det ska bli kul att träffa honom, säger Neil Lennon.

Johan Mjällby har själv erkänt att det är en tuff match för honom personligen på ett känslomässigt plan.

– Celtic och AIK är mina två lag. Om jag ska vara helt ärlig hade jag hoppats att matchen inte skulle spelas. Det är klubbarna närmast mitt hjärta, sa han till Scottish Daily Record.

Norling: ”Vore respektlöst av mig”

Rikard Norling känner sig dock inte särskilt lockad av idén att ta hjälp av Mjällby.

– Jag vet om Johans historia. Jag känner honom bättre än många andra, jag började spela fotboll med honom när jag var tre år gammal, säger Norling och fortsätter.

– Vi spelade i samma ungdomslag och gick ut skolan ihop. Jag har en stor respekt för honom, jag vet hur mycket han respekterar både AIK och Celtic.

Norling fortsätter:

– Men det vore respektlöst av mig, gentemot vår vänskap, att be om något sådant.