Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Visar intresse för FCK-försvararen

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Djurgården vill förstärka vänsterbackspositionen.

Enligt uppgifter till SportExpressen har Djurgården visat konkret intresse för FC Köpenhamns Pierre Bengtsson, 33, som vill lämna klubben.

Parterna har haft en första kontakt och undersökt möjligheterna till en affär.

– Jag har inget att kommentera överhuvudtaget, säger Bosse Andersson.

Djurgården har hittills haft ett aktivt transferfönster.

Klubben har förlängt kontraktet med Jacob Widell Zetterström, Rasmus Schüller, Magnus Eriksson och Aleksandr Vasiutins låneavtal. Utöver det har man värvat in en ny högerback i Piotr Johansson från Kalmar FF samt Degerfors-anfallaren Victor Edvardsen.

Men klubben är inställt på att stärka truppen ytterligare. Djurgården vill rusta upp vänsterbackspositionen inför säsongen då Elliot Käck just nu är det enda alternativet och 20-årige Axel Wallenborg av allt att döma blir utlånad för att få kontinuerligt med speltid.

Jagar FCK-back

Ett av namnen som finns på Djurgårdens lista är Pierre Bengtsson.

Enligt SportExpressens uppgifter är Blåränderna intresserade av FC Köpenhamns vänsterback. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har haft kontakt med spelaren samt den danska storklubben och parterna har undersökt möjligheten till en övergång, erfar SportExpressen. Ingenting är dock klart ännu och enligt uppgift är Bengtsson ett av flera olika namn som Djurgården arbetar med.

Sportchefen är fåordig om uppgifterna.

– Jag har inget att kommentera överhuvudtaget. Det har spekulerats jävligt mycket om vänsterbackar, jag har inget att säga om det, säger Bosse Andersson.

Svenskens kontrakt med FC Köpenhamn går ut sista juni och 33-åringen har sedan en tid tillbaka velat flytta hem till Sverige och i synnerhet Stockholm där flickvännen och tv-profilen Carolina Neurath, 36, bor. Bengtsson själv ska kunna tänka sig att spela för Djurgården.

Bengtsson har fått sparsamt med speltid i FCK, hittills har det blivit tre framträdanden i Superligan. Danska BT rapporterade i november att han på allvar funderar på att flytta hem till Sverige och Stockholm eftersom att han inte är nöjd med sin klubbsituation.

”Kommer återvända”

Den 10:e januari berättade FCK:s sportchef Peter Christiansen att Bryan Oviedo kan lämna då han inte får speltid. Christiansen förklarade kort efteråt att Bengtsson befinner sig i en liknande situation som sin lagkamrat.

– Ja, det är lite samma sak, säger Christiansen till Bold. 

Pierre Bengtsson har varit tydlig med vad han vill göra efter kontraktsslutet i FCK.

– Självklart kommer jag att återvända till Sverige och Stockholm senare, där min flickvän bor. Det känns väldigt viktigt för mig, sa han till Aftonbladet i augusti.

33-åringen har gjort 36 A-landskamper för Sverige. Sedan tidigare har han vunnit SM-guld med AIK år 2009 samt blivit dansk mästare med FC Köpenhamn 2011, 2013 och 2019. Han har tidigare kopplats samman med en flytt till både AIK och Hammarby, enligt dansk media, men just nu har bägge klubbarna fullt på vänsterbackspositionen.