Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ville bryta matchen efter jätteskandalen

Johan Wiland under derbyt mot Djurgården. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Derbyt inleddes med en publikskandal där en bengal kastades mot sittplatspubliken. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Djurgården vann derbyt med 3-1.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Djurgården besegrade både Hammarby och ett sju år gammalt derbyspöke.

Men matchen borde aldrig ha spelats med anledning av bengalskandalen, menar Johan Wiland. 

– Det är för jävla dåligt. De borde avbryta matchen fullständigt, säger Hammarbymålvakten, som menar att Djurgården fick en fördel av bengalkaoset.

Det var uppdukat för fotbollsfest på Tele 2 arena.

Men feststämningen kom av sig efter att någon i Djurgårdens klack kastat en brinnande bengal in på en närliggande sittplatsläktare precis innan matchstart.

– Det är fullständigt livsfarligt, sa Lasse Granqvist i C More.

Avsparkstiden sköts sen fram en halvtimme. Djurgården lyckades till slut vinna derbymatchen mot Hammarby med 3-1 efter att Özcan Melkemichel valt att spela Erik Johansson som central mittfältare. 

Resultatet? Tre målgivande passningar från den tidigare landslagsmannen.

Hammarbys målvakt Johan Wiland menar dock att matchen aldrig borde ha spelats. Detta med anledning av den bengal som kastades in på sittplatsläktaren innan avspark.

I C More visades bilder på en till synes skärrad flicka som leddes bort från läktaren av två poliser. 

– Jag har inga problem med att supportrar gör upp sinsemellan, men när de slänger upp grejer på familjeläktaren och sådan skit, det är för jävla dåligt, det håller inte. De borde avbryta matchen fullständigt när det händer. Jag tycker inte att vi ska spela. De vet vilka som sitter där uppe. Det är för dåligt, säger Wiland.

Wiland: ”Djurgården visste att det skulle hända”

Enligt målvakten drog Djurgården stora fördelar av bengalskandalen innan matchen.

– Vi går på allt det här, spelet de håller på med. Att det blev avbrutet. De vet ju vad de gör, det är ju deras grej, att få oss ur balans. Så är det, vi hamnar ur balans. Det är bara att titta på matchen, vi har några chanser i första halvlek, men de är bättre än oss. De är heta, vill mer.

Varför kan inte ni komma förberedda på det?

– Vi är heta som fan, sedan blir matchen avbruten. Djurgården vet om att det kommer hända, så de är förberedda, inte vi.

Du menar att de hanterar avbrottet bättre?

– De har ett par chanser i första halvlek som jag inte vet var de kommer ifrån, deras första mål är ju helt...de spelar bara rätt igenom hela laget, vi är inte påkopplade. Vi måste göra det bättre.

Det har ju varit avbrott i derbyn tidigare, varför kan ni inte hantera det just i dag?

– Jag vet inte, vi var jävligt heta när vi gick ut, sedan var det ett avbrott på en halvtimme.

Så du menar att det skadar er mer än Djurgården?

– Ja men det ser man ju. Sedan skyller jag inte förlusten på det. Vi ska vara påkopplade när mathen börjar, säger Johan Wiland.

Isaksson: "Bengalerna? Det är katastrof"

Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson tycker att bengalerna borde förbjudas helt.

– Det är skit, bengalerna. Katastrof. Det ska bort, så är det, säger Isaksson.

Johan Wiland tycker att matchen borde ha avbrutits?

– Jag vet inte om det är rätt väg att gå, det är svårt att säga. Men det måste ta slut, det är varje derby. Det är förseningar och bråk. Man måste ha hårda straff för de som håller på med den här skiten.

Ska det förbjudas helt?

– Ja, det är klart. Det är några stycken som håller på. Jag tycker att bengaler och fotboll, det hör inte ihop. Hammarby-klacken hade någon banderoll om att det ska legaliseras? Men det är helt galet, det förstör ju bara. 

– Det ser säkert roligt ut och är kul att tända på, men det finns ju andra saker man kan göra? Vi ser ju fantastiska tifon, de spenderar timmar på det där, det är skithäftigt, skitfint. Men det där med bengaler kan vi lägga ned.

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”