Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vill värva – följer flera i succélaget

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Östersunds ordförande Daniel Kindberg.
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Brommapojkarnas Viktor Gyökeres (till höger), jublar efter en match i superettan mot Helsingborgs IF.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Östersunds FK har en stark vårsäsong bakom sig: trea i allsvenskan och cupmästare. Till hösten väntar kvalspel till Europa League. Samtidigt öppnar transferfönstret om en månad.

Enligt uppgifter till SportExpressen följer Östersund flera spelare i Brommapojkarna - bland annat Kevin Kabran och Viktor Gyökeres.

Nu bekräftar Östersunds ordförande Daniel Kindberg intresset.

– Kabran är en intressant spelartyp och vi är förtjusta i Gyökeres, säger han.

Östersunds FK har en stark vårsäsong bakom sig. I allsvenskan parkerar klubben på en imponerande tredjeplats, bara sex poäng bakom topplagen Malmö FF och IFK Norrköping. Tidigare i vår vann klubben svenska cupen, vilket innebär att ÖFK går in i Europa League-kvalets andra runda i höst. 

Prestationerna har gett eko i fotbollssverige - något som Östersunds ordförande Daniel Kindberg är medveten om. Samtidigt öppnar det svenska transferfönstret om en månad. Mycket talar för att det blir en händelserik sommar för Östersund.

– Om vi tittar på säljsidan, så tror jag att det blir affärer ganska sent i transferfönstret. Det är min intuition. Det är väl ingen hemlighet att vi har haft ett ganska starkt intresse för vissa av våra spelare. Vi vill ogärna sälja, med tanke på läget vi befinner oss i, men vi är också medvetna om hierarkin. Det är klart att vi ska sälja om det kommer rätt bud, säger Daniel Kindberg och fortsätter:

– När det gäller spelare in, så tittar vi på en rad spelare. Det handlar om tre till fem spelare som är aktuella. Vi följer spelare i allsvenskan och i superettan, men också internationellt. Vi tittar brett men har det tydligt för oss vilka egenskaper vi söker efter.

Följer Kabran och Gyökeres i BP

Enligt SportExpressens uppgifter följer ni flera spelare i Brommapojkarna. Bland annat Kevin Kabran och Viktor Gyökeres. Vad kan du säga om det?

– Vi följer ett par spelare i Brommapojkarna. Kevin Kabran är en intressant spelartyp, vi är intresserade av honom som spelare, men det finns flera i BP som är väldigt intressanta för oss. Viktor Gyökeres kan vara intressant under sommaren också. Det är ingen hemlighet att vi följer honom, vi är förtjusta i honom som spelare. Men det beror bland annat på om det blir försäljningar hos oss. 

Kevin Kabran (till vänster) i kamp med Elfsborgs Emir Bajrami.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Ken Sema och Saman Ghoddos framfart har knappast gått obemärkt förbi. Men Östersund står väl förberedda om det skulle ske några förändringar i truppen.

– Det har funnits bud på både Sema och Ghoddos, både från svenska och utländska klubbar. Jag tror inte att spelarna är aktuella för den svenska marknaden, framför allt på grund av prislappen. Båda har gjort väldigt bra ifrån sig och klubbarna följer dem nära.

Abdullahi Gero, Ken Sema och Saman Ghoddos jublar efter ett mål mot Örebro SK.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Hur ser intresset ut i dagsläget?

– När det gäller Sema och Ghoddos så har vi sagt nej till flera klubbar då vi inte varit på samma prisnivå. Men det finns andra spelare hos oss som klubbarna uppmärksammat på vägen. Sotirios Papagiannopoulos, Jamie Hopcutt och Curtis Edwards - alla tre har gjort prestationer som gett eko. Det är lätt att fastna på Sema och Ghoddos, med tanke på att båda två presterat över tid.

Vad blir nästa steg för ÖFK? Kan vi förvänta oss något under de kommande veckorna?

– Ja, det tror jag att vi kan rikta in oss på. Vi ser gärna att ta in spelare tidigt in i fönstret.