Östersunds ordförande Daniel Kindberg. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNÖstersunds ordförande Daniel Kindberg. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Östersunds ordförande Daniel Kindberg. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Brommapojkarnas Viktor Gyökeres (till höger), jublar efter en match i superettan mot Helsingborgs IF. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNBrommapojkarnas Viktor Gyökeres (till höger), jublar efter en match i superettan mot Helsingborgs IF. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Brommapojkarnas Viktor Gyökeres (till höger), jublar efter en match i superettan mot Helsingborgs IF. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Vill värva – följer flera i succélaget

Publicerad

Östersunds FK har en stark vårsäsong bakom sig: trea i allsvenskan och cupmästare. Till hösten väntar kvalspel till Europa League. Samtidigt öppnar transferfönstret om en månad.

Enligt uppgifter till SportExpressen följer Östersund flera spelare i Brommapojkarna - bland annat Kevin Kabran och Viktor Gyökeres.

Nu bekräftar Östersunds ordförande Daniel Kindberg intresset.

– Kabran är en intressant spelartyp och vi är förtjusta i Gyökeres, säger han.

Östersunds FK har en stark vårsäsong bakom sig. I allsvenskan parkerar klubben på en imponerande tredjeplats, bara sex poäng bakom topplagen Malmö FF och IFK Norrköping. Tidigare i vår vann klubben svenska cupen, vilket innebär att ÖFK går in i Europa League-kvalets andra runda i höst. 

Prestationerna har gett eko i fotbollssverige - något som Östersunds ordförande Daniel Kindberg är medveten om. Samtidigt öppnar det svenska transferfönstret om en månad. Mycket talar för att det blir en händelserik sommar för Östersund.

– Om vi tittar på säljsidan, så tror jag att det blir affärer ganska sent i transferfönstret. Det är min intuition. Det är väl ingen hemlighet att vi har haft ett ganska starkt intresse för vissa av våra spelare. Vi vill ogärna sälja, med tanke på läget vi befinner oss i, men vi är också medvetna om hierarkin. Det är klart att vi ska sälja om det kommer rätt bud, säger Daniel Kindberg och fortsätter:

– När det gäller spelare in, så tittar vi på en rad spelare. Det handlar om tre till fem spelare som är aktuella. Vi följer spelare i allsvenskan och i superettan, men också internationellt. Vi tittar brett men har det tydligt för oss vilka egenskaper vi söker efter.

Följer Kabran och Gyökeres i BP

Enligt SportExpressens uppgifter följer ni flera spelare i Brommapojkarna. Bland annat Kevin Kabran och Viktor Gyökeres. Vad kan du säga om det?

– Vi följer ett par spelare i Brommapojkarna. Kevin Kabran är en intressant spelartyp, vi är intresserade av honom som spelare, men det finns flera i BP som är väldigt intressanta för oss. Viktor Gyökeres kan vara intressant under sommaren också. Det är ingen hemlighet att vi följer honom, vi är förtjusta i honom som spelare. Men det beror bland annat på om det blir försäljningar hos oss. 

Kevin Kabran (till vänster) i kamp med Elfsborgs Emir Bajrami.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Ken Sema och Saman Ghoddos framfart har knappast gått obemärkt förbi. Men Östersund står väl förberedda om det skulle ske några förändringar i truppen.

– Det har funnits bud på både Sema och Ghoddos, både från svenska och utländska klubbar. Jag tror inte att spelarna är aktuella för den svenska marknaden, framför allt på grund av prislappen. Båda har gjort väldigt bra ifrån sig och klubbarna följer dem nära.

Abdullahi Gero, Ken Sema och Saman Ghoddos jublar efter ett mål mot Örebro SK.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Hur ser intresset ut i dagsläget?

– När det gäller Sema och Ghoddos så har vi sagt nej till flera klubbar då vi inte varit på samma prisnivå. Men det finns andra spelare hos oss som klubbarna uppmärksammat på vägen. Sotirios Papagiannopoulos, Jamie Hopcutt och Curtis Edwards - alla tre har gjort prestationer som gett eko. Det är lätt att fastna på Sema och Ghoddos, med tanke på att båda två presterat över tid.

Vad blir nästa steg för ÖFK? Kan vi förvänta oss något under de kommande veckorna?

– Ja, det tror jag att vi kan rikta in oss på. Vi ser gärna att ta in spelare tidigt in i fönstret. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag