Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vill tillbaka till MFF: ”Skitkul att höra”

Arnor Traustason hoppas på återkomst till MFF.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Andreas Georgson minns islänningen med värme.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Arnor Traustason berättade nyligen att han vill återvända till Malmö FF när kontraktet i MLS löper ut vid årsskiftet. 

Sportchefen Andreas Georgson, som verkade som assisterande tränare i klubben under islänningens första två år i MFF, är glad att höra det.

– Han hade en period när han var väldigt, väldigt bra, säger Georgson. 

Det var kort före allsvenska premiären som Arnor Traustason i en intervju med FotbollDirekt berättade att han vill tillbaka till Malmö FF när kontraktet med New England Revolution löper ut, klubben som han lämnade MFF för ett drygt år sedan. 

Traustason har under tiden i USA noterats för totalt 36 tävlingsmatcher, där han svarat för två fullträffar och fem målgivande passningar. 

Traustason gjorde tre säsonger i den himmelsblåa tröjan mellan 2018 och 2020, en tid som han för FD beskriver som sin bästa i sin fotbollskarriär.

Han inledde med två raka sextondelsfinaler i Europa League och avslutade sejouren med att vinna det efterlängtade SM-guldet.

Kontraktet i MLS gäller till årsskiftet och därefter hoppas islänningen alltså på en återkomst till mesta mästarna i Sverige.

Bekräftar kontakt: ”Många som är sugna på att komma hem” 

Sportchefen Andreas Georgson blir glad när han får höra vad 29-åringen sagt och bekräftar att det finns en dialog.

– Vi försöker hålla kontakt med alla spelare som är ute på ett eller annat sätt, sedan är det inte alltid jag som har den kontakten. Det kan vara olika personer i klubben. Det är rätt många av våra spelare utomlands som är väldigt sugna på att komma hem. Det är fint, man blir glad för det. Många pratar precis som Arnor, det är något unikt. Det är inte bara klubben de vill hem till utan stämningen på läktarna och supporterbanden som byggs är också anledningar, berättar Georgson och fortsätter:

– Vår utmaning är att vi inte kan ta emot allihopa så klart. Man får alltid fundera på om det finns en plats ledig och om spelarna fortfarande är på en nivå att de kan bidra till oss. Jag kan nog bara säga rent generellt. In i detalj vill jag inte kommentera.

Men ser du att Traustason skulle kunna förstärka er?

– Det vill jag inte kommentera. Det kommer att bli bedömningar både inför sommarens fönster och sedan likadant inför vintern. Ni får läsa om det efter att det är klart i så fall. 

”Uwe var väldigt förtjust i honom” 

Just Georgson har en speciell relation till Traustason, detta då han under islänningens två första år (2018-2019) verkade som assisterande tränare i MFF, först till Magnus Pehrsson och därefter till Uwe Rösler innan Georgson försvann till Brentford. 

Rösler rankade Traustason högt vilket gjorde att han ofta startade med den offensiva mittfältaren/kantspelaren i Europa League-matcherna på topp bredvid Markus Rosenberg i stället för den då stekhete Marcus Antonsson.

– Så var det. Jag vet att Uwe var väldigt förtjust i honom. Han värderade Arnor väldigt högt och då spelar man också som bäst när man har det förtroendet. 

– Men ja, det värmer att han säger att han vill tillbaka. Skitkul att höra. Jag var som sagt i A-truppen när han var i klubben och han hade en period när han var väldigt, väldigt bra!

Tv: Traustason kritisk efter MFF:s förlust mot Chelsea i februari 2019.