Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vill passera oss - då gäller det att vinna”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgården ser fram emot superderbyt mot AIK. 

Då skickar serieledarna en passning till rivalen.

– AIK vill passera oss så fort som möjligt, men då gäller det att vinna, säger Thomas Lagerlöf.

Djurgården har kopplat ett grepp om guldstriden. Efter segern mot Malmö FF i den förra omgången är avståndet till AIK fyra poäng och hela sex poäng till trean MFF.

Djurgårdens tränare, Thomas Lagerlöf, menar att laget tacklar Stockholmsderbyt mot AIK med en mycket god känsla - samtidigt som pressen ligger på rivalerna.

– Det är ganska mycket kvar att spela om. Men en förlust för AIK blir tufft, men ett kryss mot oss, då är det fyra poäng med åtta matcher kvar. AIK borde inte förlora för då finns det fler lag där bakom, säger ”Tolle” som respekterar motståndet.

”AIK vill passera oss så fort som möjligt”

– Individuellt har de mycket skicklighet som kan överraska. Taktiskt är AIK tydliga, men de har alltid små trix för sig.

Lagerlöf menar vidare att pressen ligger på AIK inför superderbyt.

– Jag tror att AIK vill vinna det här derbyt för att de vill passera oss så fort som möjligt, men då gäller det att vinna matchen, säger han.

Oavsett resultat mot AIK så kommer ni leda serien. Hur känns det?

– Det är väl också ganska likt hur det var sist där Malmö FF kände att de behövde vinna mot oss. Malmöspelarna försökte lägga över trycket på oss bara för att vi leder serien. Men jag leder mycket hellre serien med fyra poäng än att jag ligger fyra poäng bakom. Det känns självklart.

”Rikard var väl ute och snackade...”

Tränarkollegan Kim Bergstrand nickar instämmande:

– Det kommer bli jättekul. Nu kommer toppmatcherna på bred front här, vi gjorde en jättefin insats mot MFF och nu ska vi spela borta mot förra årets mästare. Det är inspirerande, säger han. Alla klubbar vill vara där vi är just nu. Det är fantastiskt så klart och jävligt bra. Vi blir mycket hellre jagade än att jaga.

Hur är känslan i gruppen?

– Den har varit bra hela säsongen och den blir inte sämre av att vi vinner fotbollsmatcher. Det är en ny stormatch mot AIK. Rikard (Norling) var väl ute och snackade om att AIK-Malmö FF var den största matchen. Jag vet inte hur de ser på den här matchen, men vi tycker att det är en stormatch. Det är en seriefinal och vi ser fram emot det. Men det var roligt sagt av Rikard.