Vill köpa loss Djurdjic – Kjartansson kan ersätta

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

DOHA. Nikola Djurdjic kan lämna Hammarby inför kommande säsong - och enligt SportExpressens uppgifter vill en klubb i Kina köpa loss anfallaren från Bajen. 

Samtidigt jobbar Hammarby på att ta in Vidar Örn Kjartansson. 

- Det finns intressen från flera olika länder, men Vidar har bara bra minnen från Hammarby, säger hans agent Olafur Gardarsson.

Efter att Hammarby kommit trea i allsvenskan förra säsongen finns det ett par spelare som är aktuella för en flytt utomlands. Muamer Tankovic var i princip klar för italienska Serie A-klubben Genoa och åkte också ner till Italien och skrev på ett kontrakt över tre och ett halvt år. 

Övergången ser ut att spricka 

Men efter att Genoa bytt sportchef och sedan sparkat tränaren Thiago Motta har nu Hammarby inte hört något från den italienska klubben angående de sista detaljerna mellan klubbarna. Övergången ser inte ut att bli av. Samtidigt har AEK Aten förnyat sitt intresse kring Tankovic, ett intresse som SportExpressen kunde berätta om redan i november förra året. 

Klubb från Kina intresserad 

Samtidigt finns det ett par klubbar som har hört sig för angående Alexander Kacaniklic och nu senast vill en klubb från Kina köpa loss Nikola Djurdjic. Den kinesiska klubben har meddelat spelaren sitt intresse. Hammarby ska vara medvetna om intresseförfrågan på spelaren, men de har ännu inte mottagit ett officiellt bud. Samtidigt jobbar Hammarby på att värva hem Vidar Örn Kjartansson, som nyligen blev återkallad till Rostov efter sin utlåning till Kazan. 

Kjartanssons agent menar att det finns en rad intresserade klubbar och att det för tidigt att säga åt vilket håll det lutar. 

- Det är för tidigt att säga. Det finns intresse från flera olika länder och ligor. Men han har bra minnen från Sverige och sin tid i Hammarby 

- Sedan måste han tänka på sin framtid med tanke på att Island har ett eventuellt EM-slutspel att tänka på, säger han.

Kan något bli klart med exempelvis Hammarby i nästa vecka?

- Nej, det vet jag inte. Vi får se vad som händer. Det är för tidigt att säga.

Island möter Rumänien hemma i playoff till EM-slutspelet i sommaren. Vinnaren där möter Bulgarien eller Ungern.