Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vill ha speltid - bäst om jag kan få det här”

PK Bråtveit efter segern mot Hammarby i svenska cupen. Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / /IBL
Bråtveit på Djurgårdens första träning 2020. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

PK Bråtveit gick från ordinarie till en bänkplats i fjol. 

Nu vill norrmannen kämpa sig tillbaka och bli ordinarie igen.

– Nu får jag försöka kämpa mig in som förstemålvakt. Om det inte går så får vi ta det som det kommer, säger han.

PK Bråtveit inledde säsongen 2019 som målvaktsetta i Djurgården. Men efter att en övergång till MLS sprack i somras tog Tommi Vaiho över positionen som ordinarie.

I år vill Bråtveit kämpa sig in i Djurgårdens startelva.

– Jag gjorde klart i fjol att jag vill ha speltid och nu får jag försöka kämpa mig in som förstemålvakt. Om det inte går så får vi ta det som det kommer. Jag kan inte kontrollera så mycket av det som händer. Det är klart att jag vill ha speltid och det bästa som kan hända är att jag får det i Djurgården, säger målvakten.

Vad säger du om fjolåret?

– Det var en lärdom att hantera när saker inte går som man vill. Det började bra, sedan blev det övergångsstök och sedan var jag utanför laget. Det var svårt där och då.

Bråtveit: ”Måste klara av det”

Växte du som spelare av det?

– Det är tidigt att säga. Jag kan svara ja på frågan, men nästa gång något liknande händer så ska jag vara mer redo för det som händer. Om det kommer en klubb så måste man klara av att lägga det åt sidan och hantera det mycket bättre.

Hur ser du på konkurrensen i år?

– Vi hade en bra konkurrens hela förra året och det kommer bli så i år också. Jag ska göra det klart för tränarna att jag ska ha målvaktsplatsen, det kommer Tommi Vaiho också att göra. Vi får se vem tränarna väljer.

Ditt mål är att stanna kvar i Djurgården?

– Det bästa hade varit att stanna kvar i Djurgården men om det inte är möjligt så är det bättre för mig och klubben om vi kommer överens om det. Jag vill stanna, det är en fin klubb och vi har en grym grupp. Jag vill kämpa mig in här.