Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vill gå hela vägen – älskar dessa matcher”

Björn Paulsen avgjorde för Hammarby mot IFK Norrköping.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/ TT / TT NYHETSBYRÅN
Björn Paulsen.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/ TT / TT NYHETSBYRÅN

Hammarby ställs mot det serbiska laget FK Čukarički i den tredje kvalrundan av Europa Conference League-kvalet.

Publikfavoriten Björn Paulsen spelar sina första Europamatcher, och han njuter av varje minut.

– Det är som när man spelar ett derby, man måste ge allt, säger Paulsen.

Hammarby tog sig förbi Maribor och ska nu möta det serbiska laget FK Čukarički i den tredje kvalrundan i Europa Conference League-kvalet. 

Återvändaren Björn Paulsen njuter av sina första Europamatcher och han siktar på att gå långt.

– Det är mina första europeiska matcher någonsin. Jag vill gå hela vägen, jag älskar dessa matcher. Det är speciellt när man vet att man kan åka ut om man gör ett misstag. Det driver mig framåt som spelare, man måste göra så det andra laget är de som gör misstaget. Det är som när man spelar ett derby, man måste ge allt, säger Paulsen.

Fördelen med Milojevic

Hammarby-tränaren Milos Milojevic var under början av sommaren assisterande tränare i ett annat Belgrad-lag, Röda Stjärnan. Något som Paulsen menar kommer att ge en fördel till Hammarby.

– Han har information sedan innan och han vet deras mentalitet. Vi lär oss mycket från honom som fotbollsspelare, men också utanför fotbollen. 

Han fortsätter:

– Det är nästa rond så de kommer att vara bättre än Maribor. Vi är alltid redo för vad som kommer och vi såg video på dem. De spelar bra fotboll, är starka och fysiska.

Det låter som dina typer av matcher?

– Det är mina matcher! Vi måste pusha alla att vinna duellerna, speciellt borta på gräs där det är lite svårare att spela. Vi måste vara mentalt starka för vi har spelat många matcher och rest mycket.

”Kan inte bara vara närvarande på de stora matcherna”

Samtidigt som Hammarby spelar Europamatcher pågår allsvenskan parallellt. 30-åringen var missnöjd med att de inte vann senast mot Östersund, och menar att det är viktigt att behålla fokuset i alla matcher.

– Vi kan inte spela bra i Europa, för att sedan spela skit i en halvlek mot Östersund. Allsvenskan är inte dålig och ÖFK är inte ett dåligt hemmalag. Men vi var besvikna och det kommer förhoppningsvis inte hända igen. Det handlar om det mentala. Man kan inte inte bara vara närvarande på de stora matcherna för att sedan slappna av i mindre matcher. Det är något vi måste jobba på, det handlar också om erfarenheten av att spela i Europa.

Hur känner du om ni åker ur kvalspelet och samtidigt tappar viktiga poäng i allsvenskan?

– Vi kommer alltid att ta med oss erfarenheten av att spela i Europa. Vi vill spela varje år och vi lär oss. Att spela två gånger i veckan och ta hand om sin kropp rätt, det är väldigt svårt och något som varje fotbollsspelare måste lära sig.