Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vill bara dra för att de tycker det är så jobbigt”

Alexander Axén.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Victor Edvardsen.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Det blev förlust för Degerfors i återkomsten till allsvenskan.

Efter 0-2 mot AIK fick laget kritik från Discovery-experten Alexander Axén.

– Här kändes det som att de stod och var helt vita i ansiktet. ”Det här är vad vi har drömt om”, men egentligen vill de bara dra för att de tycker att det är så jobbigt, säger han i sändningen.

AIK vann sin premiär efter mål av Saku Ylätupa och Nabil Bahoui.

Degerfors, som flyttades upp från superettan förra året, lyckades inte riktigt få i gång det spel som skördade stora framgångar under 2020.

Efter matchen fick laget kritik från Discoverys expert Alexander Axén.

– Det var stela, trötta, spända spelare i Degerfors. När de kommer ut med mobiltelefoner och filmar arenan. Det är ingen utflykt. ”Åh, vad stort det är och här spelar landslaget och här är AIK”. Man är tillräckligt bra för att vara i allsvenskan, då ska man visa det också. Man ska ha respekt men inte för stor respekt, säger han i sändningen.

– Här kändes det som att de stod och var helt vita i ansiktet ”det här är vad vi har drömt om”, men egentligen vill de bara dra för att de tycker att det är så jobbigt. Det måste de tvätta bort nu.

”Inte därför”

Degerfors-anfallaren Victor Edvardsen, som medgav att laget blivit ”tagna av stundens allvar” när han intervjuades efter slutsignalen, tycker inte att kritiken är orättvis, och är själv kritisk mot Degerfors spel.

– Det är klart, det är nytt för många, att komma ut här och spela, det är stort för många. Men jag tror inte att det hade med våra mobiler att göra. AIK gör det bra, de läser sönder oss. Vi sköt upp bollar varje gång vi hade inspark, jag vet inte hur många gånger det hände förra året. Aldrig typ.

Tycker du att den kritiken är orättvis?

– Nej. Det är alltid så. Det är klart, det är nytt och stort för många att debutera i allsvenskan och spela här inne där landslaget spelar. Det är klart man vill visa andra. Sedan tror jag inte att det hade med prestationen att göra att vi gick runt och filmade lite.

Härnäst väntar hemmamatch mot Kalmar FF för nykomlingarna. AIK möter IFK Göteborg på bortaplan om en vecka.