Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vilda firandet efter vackra drömmålet

Henrik Bellman lyfter in 3-1 för ÖFK.Foto: Dplay
Bellman firade vilt.Foto: Dplay
ÖFK vann med 3-2.Foto: Dplay

Blair Turgott blev stor hjälte för Östersund.

Borta mot Sirius sköt Östersund bara fyra skott på mål men Turgott satte två av dem i mål.

Därefter avslutade Henrik Bellman med ett drömskott i krysset.

– Jag hinner inte tänka så mycket innan men det kändes rätt hela vägen och den gick in, säger Bellman i Dplay efter matchen. 

Utklassade i bollinnehav, skottstatistik och passningar. Men borta mot Sirius var det Östersund som var bäst på att göra mål.

Efter en inledande press från Sirius var det Östersund som tog ledningen på Studenternas. Bortalaget kontrade och Felix Hörberg serverade Blair Turgott som fick öppet mål.

Därefter fortsatte den långa Siriuspressen och resultatet kom till sist en dryg kvart in i andra halvlek när Elias Andersson satte en frispark från distans.

Turgott hjälte för Östersund

Kort efter kvitteringen bjöd Sirius dock gästerna på en målchans som Blair Turgott förvaltade. Tim Björkström missade en passning till Adam Hellborg och Turgott stod för en fin prestation när han placerade in 1-2 till vänster om Lukas Jonsson. 

Därefter stängde Henrik Bellman matchen med ett drömmål. Östersund kontrade i den 84:e minuten och Henrik Bellman klippte till direkt i steget. Bollen satt klockrent i det högra krysset och Lukas Jonsson kunde bara se på samtidigt som Östersunds spelare firade vilt vid sin bänk.

– Östersund är kliniska i dag. Jag ska inte säga att det är världsklass men det är bra nära. Att sätta den därifrån är fint, säger experten Pär Hansson i Dplay.

Andersson: ”Tycker allt stämde”

Karl Larson såg till att skapa spänning när han placerade in Axel Björnströms inspel i den 89:e minuten men målet blev matchens sista och Östersund går därmed upp på 33 poäng efter 3-2-segern. Sirius står kvar på sina 35 poäng.

– Det är fantastiskt att få komma in och bidra till en vinst, säger Henrik Bellman i Dplay om sitt drömmål efter matchen.

Målet var hans första i allsvenskan.

– Jag hinner inte tänka så mycket innan men det kändes rätt hela vägen och den gick in.

Elias Andersson var ”sjukt besviken” trots sitt frisparksmål.

– Jag tycker vi gör en av våra bättre matcher för säsongen men sätter inte våra lägen. Gör man inte det kan man inte vinna fotbollsmatcher. Jag tycker allt stämde egentligen, det var bara sista passningen och avsluten som inte satt där i dag.