Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viktor Fischer hyllas av Anders Christiansen

Anders Christiansen.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Viktor Fischer är AIK:s senaste nyförvärv.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN

Inför förra säsongen lyfte Anders Christiansen fram Mikkel Rygaard – som gjorde succé när Häcken tog guld.

Nu spår MFF-kaptenen att nya danskar kommer göra avtryck i allsvenskan.

– Viktor Fischer dödade Superligan sin första säsong. Han var den bästa spelaren i hela serien och gjorde vad han ville, säger Christiansen om AIK:s nyförvärv.

Anders Christiansen slår fast att Malmö FF ska vinna guldet men är samtidigt ärlig med att det inte blir enkelt. 

– Jag tycker allsvenskan blir bättre och bättre. Alla lag gör det bra, scoutar bra och spelar bättre och bättre fotboll. Konkurrensen blir bara mer jobbig för varje säsong men det är bara positivt. Och det har kommit fler danskar så det är ju kul, säger Christiansen.

Förutsåg Rygaards succé

MFF-kaptenen har bra koll på den danska ligan och var därför inte förvånad över att nyförvärvet Mikkel Rygaard var en av de bärande spelarna när Häcken vann guld förra året.

– De ska vara nöjda. Han är en riktigt begåvad spelare, sa Christiansen till Fotbollskanalen redan när värvningen presenterades.

Nu i efterhand är han nöjd med sin spaning.

– Ja, där träffade jag rätt va?

Det får man nog säga. Så ge oss ditt tips i år också då. Vilken ny dansk kommer dominera?

– Vito (Hammersöy Mistrati) i Norrköping gjorde det jättebra i Randers. Han var deras nyckelspelare. Deras offensiva stjärna. Han är duktig tekniskt och gör också poäng. Han tror jag blir jättebra med Glenn (Riddersholm) som tränare. Och så har de anfallaren Victor Lind. De matcher han spelade i Midtjylland var riktigt, riktigt fina. En jättebra avslutare.

Hyllar Viktor Fischer

Christiansen hyllar också Viktor Fischer som häromdagen blev klar för AIK. Samtidigt slänger han in en brasklapp gällande anfallaren som flyttade från FC Köpenhamn till belgiska Antwerpen sommaren 2021.

– När han var i FCK var han fantastisk men det är ju några säsongen sen och han har varit skadad så jag kan inte gå i god för hur bra han är just nu, säger Christiansen.