Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vidare till kvarten – trots sen kvittering

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Djurgården är vidare i Svenska cupen. 

I 1-1-matchen mot Halmstad blev det heta känslor efter en utebliven frispark och tränaren Kim Bergstrand visades upp läktaren.

– Går det snett så kan han bryta foten eller vad som helst, säger Victor Edvardsen om situationen.

I en mållös första halvlek blev det som mest livat när Halmstads Taulant Parallangaj gjorde ner Kalle Holmberg på mittplan.

Parallangaj träffade boll innan han träffade Holmberg som blev liggande.

Domaren Victor Wolf valde att låta spelet fortgå samtidigt som Djurgårdsspelare visade sitt missnöje. Halmstad fullföljde ett anfall innan Victor Edvardsen till sist knuffade ner en motståndare och domaren blåste av spelet.

Djurgårdstränaren Kim Bergstrands ilska mot domaren slutade i ett rött kort och Bergstrand fick följa resten av matchen från läktaren.

Tränarkollegan Thomas Lagerlöf uppfattade inte varför Bergstrand visades ut.

– Ingen aning. Det får ni fråga domaren om.

Inte heller situationen med Taulant Parallangaj och Kalle Holmberg var Lagerlöf sugen på att prata om efter matchen.

– Jag kommenterar inte den, fråga domaren där också.

Victor Edvardsen om situationen:

– Vi hade Mohammed Al Hakim (domare) här i veckan och snackade om att de ska tänka mer på spelares säkerhet i år. Visst han tar bollen men det är en jävla satsning tycker jag och alla andra också. Går det snett så kan han bryta foten eller vad som helst.

– Enligt domare är de vårdslöst och ska vara rött kort. Jag tycker det är lite dubbelmoral när de kommer och säger en grej och gör en annan.

Piotr Johanssons första mål i Djurgården

I den 62:e minuten fick Djurgården jubla. Piotr Johansson placerade in 1-0 och fick fira karriärens första tävlingsmål i Blåränderna.

Men Halmstad skulle kvittera.

Alexander Johansson tryckte in 1-1 i den 84:e minuten.

Resultatet innebär att Djurgården vinner gruppen och är klar för kvartsfinal i Svenska cupen.

Thomas Lagerlöf var inte nöjd med resultatet.

– Vi inleder alldeles för långsamt, mycket tekniska fel. Det ser inte bra ut. Vi passar ut till inkast stup i kvarten. Det är så klart en kombination av att Halmstad inte låter oss spela som vi vill, säger han.

– Sen blir det bättre. Vi spelar lite bättre i slutet av första halvlek och Halmstad har i stort sett ingenting. Vi är bättre efterhand i andra, då börjar det likna någonting.

Brage, som inför dagens omgång var det enda laget som kunde utmana Dif om gruppsegern, föll hemma mot BP under lördagen.