Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victor Edvardsen sänkte IFK Göteborg med tre mål

Frågelådan Rondo: Därför blir Djurgården inte ett nytt AIK
Victor Edvardsen stod för ett hattrick mot IF Göteborg.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Tillbaka från avstängning.

Då blev det islossning för Victor Edvardsen.

Anfallaren gjorde hattrick när Djurgården besegrade IFK Göteborg.

– Det betyder oerhört mycket. Nio plus nio nu, det är ändå okej. Samtidigt har jag inte nått min maximala nivå än, säger han.

Victor Edvardsen missade förra veckans derby mot Hammarby på grund av en avstängning. I söndagens stormatch hemma mot IFK Göteborg, Edvardsens moderklubb, var anfallaren tillbaka i Djurgårdens startelva. 

Och mycket i den första halvleken kom att handla om just Victor Edvardsen. 

Efter en halvtimmes spel snabbade Edvardsen upp en boll i straffområdet, tog med sig bollen, sköt med vänstern och fick se bollen smita in vid Warner Hahns första stolpe.

Bara sju minuter senare var det dags igen. Joel Asoro gick omkull i en duell med Blåvitts Calle Johansson och fick straff.

Den tog Victor Edvardsen hand om och satte bollen i i vänstra krysset – otagbart för Warner Hahn. 

– Jag står först på listan. ”Mange” (Magnus Eriksson) kom fram och sa: ”Du gör det här i sömnen”. Det var bara för mig att kliva fram och klappa till den, säger Edvardsen som inte var färdig där.

I andra halvlek fick Djurgården en ny straff efter att Johan Bångsbo fått bollen på armen. Edvardsen tog hand om även den, och sköt den här gången lågt till vänster om Warner Han. 

De tre målen var Edvardsens första i allsvenskan sedan segern hemma mot IFK Värnamo i slutet av juli. 

– Vi hoppas att han fortsätter göra poäng, och fortsätter han göra både mål och assist så betyder det att även andra spelare gör mål, så det är bara positivt att det blir mål, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf. 

Eriksson: ”Jag pratade med bollen”

Lagkapten Mange Eriksson hyllar Edvardsen efter matchen. 

– Nu får han gå för skytteligavinsten, men då får han börja göra mål i spelet också, säger han retsamt.

Vad gjorde du med bollen innan du gav den till honom inför andra straffen? Det såg ut som att du la pannan mot den.

– Jag pratade lite med den. Jag ville inte pussa den, det är ju äckligt. 

Vad sa du till den? 

– Jag ville verkligen… Victor är liksom, en sån gubbe behöver gör mål, jag menar han betyder jättemycket för oss och att han får göra tre i dag betyder mycket för oss det vet jag, så det var bra.

– Han är ju en vinnare och ibland måste man putta honom lite i baken. I dag gör han sina tre och utöver det sliter han på och är så jävlig som han ska vara. Så han ska ha en stor eloge för det. Jag tror han känner själv att han kan bli mer involverad i spelet, men gör man nio plus nio så är det bara att lyfta på hatten. Det är imponerande. 

Edvardsen om Manges ritual:

– Han drog den mot pannan. Det är skönt att ha de lagkamraterna man har!

Vad betyder målen för dig?

– Jag har jobbat hårt vecka in och vecka ut. Jag vara nära mål senast, att få göra tre i dag betyder oerhört mycket. Nio plus nio nu, det är ändå okej. Samtidigt har jag inte nått min maximala nivå än.

”Nära att göra mål senast”. Så var det. I mötet med Molde placerade Edvardsen bollen förbi målvakten, men fick se lagkamraten Amadou Doumbouya peta till den – och vinkas av för offsiden.

När Edvardsen byttes ut senare i matchen zoomade tv-kameran in en svärande anfallare.

– Jag är inte sur när vi har vunnit. Senast blev jag sur för att jag blev utbytt, för att jag hade mycket att ge och för att jag blev rånad på ett mål som Amadou tog av mig. Det blev kaka på kaka och ibland blir det så att känslorna tar över, det är en känslosport vi håller på med.

Hur mycket skit har Amadou fått?

– Det är inte så farligt. Han ska säga förlåt varje dag tills han har gett mig en assist har jag sagt! Nej, det är inga problem.

Målen mot IFK Göteborg var speciella av en annan anledning också. Edvardsen har ju, som tidigare nämnt, tillhört de blåvita tidigare i sin karriär. Och under söndagen stod brorsan i bortaklacken ...

– Så är det. Man är uppvuxen där och han är blåvit, säger Edvardsen.

Hur ska du fira det här?

– Min bror och familj är här, så jag ska hem och grilla dem lite först. Sedan ska jag njuta över hur bra vi är just nu. Det är bara kolla på vårt facit. Det har varit ett jävla tjat om två matcher i veckan, men jag tycker att vi har gjort det otroligt bra. Nu ska det bli skönt att träna tre dagar och sedan ha en ledig helg för att ladda batterierna. Sedan upp på hästen igen och förhoppningsvis göra det lite bättre än vad vi har gjort.

Djurgården vann med 3-0 och går därmed upp i ensam serieledning i allsvenskan, en poäng före BK Häcken.