Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victor Edvardsen om sitt samtal med klacken

Victor Edvardsen.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

BORÅS. Djurgårdens supportrar tände bengaler och brandlarmet gick. 

Under avbrottet var två av Djurgårdens stjärnor framme hos klacken och pratade. 

– De undrade väl varför vi var där, säger Victor Edvardsen. 

– Jag har aldrig varit med om att brandlarmet har dragit i gång på det sättet och då har jag ändå spelat på ett par arenor runtom i Sverige och i världen, säger Magnus Eriksson. 

Det hör inte till vanligheterna att brandlarmet går på en fotbollsarena, men det inträffade alltså i Borås efter drygt en timmes spel. Publiken ombads att lämna sina platser så snabbt som möjligt och många reste sig och gick mot utgångarna. 

– Det tog en lång tid innan jag fattade var det var. Jag trodde först att det var vår klack som höll på med något ljud, men det var bara att försöka fokusera. Det var ganska lång tid kvar och vi tar över taktpinnen efter det. Men jag har inga mer kommentarer om det, säger Elfsborgs anfallare Per Frick. 

Under det sju-åtta minuter långa spelavbrottet knallade Victor Edvardsen och Magnus Eriksson fram till Djurgårdens supportrar och försökte lugna ner situationen. 

– Det var ingen jättestor grej. De fick släckt på sin bengal, vi behövde inte snacka så mycket jag och ”Mange”, men vi fick elda i gång dem lite så att det inte blev någon konflikt mellan oss och dem, säger Edvardsen. 

Vad fick ni för reaktioner från fansen? 

– De undrade väl varför vi var där först, men i slutändan tror jag att de fattar och att vi vill vinna matchen. Det var lugnt tycker jag. Men att brandlarmet gick var nytt. 

”En säkerhetsfråga – barn och allting”

Magnus Eriksson är inne på samma linje. 

– Det var ett jävla känsligt brandlarm i alla fall (skratt). De där avbrotten är en tid för oss att samla ihop saker och snacka ihop sig inom laget. Sen är det klart att ibland är det bra och ibland kommer motståndarna bättre ur det. Det påverkade inte så mycket, men jag tycker att andra halvlek var svängig överlag, säger mittfältaren. 

Ni pratade med supportrarna – varför?

– Man ville att jag skulle hjälpa till. Och sen släckte de den och vi kunde köra igen, så det var bra.

 Hur ser du på pyroteknik på arenorna?

– Någonstans så blir det en inramning av det. Är man ute och kan göra det på ett säkert sätt så är det jätteroligt att ha, men det är en säkerhetsfråga. Det är barn och allting här. Utifrån den aspekten har jag full förståelse för att man måste ha det under kontrollerade former. Jag tycker att det är ganska ballt med alla färger, men det ska göras på ett säkert sätt, säger Magnus Eriksson. 

Edvardsen: Vi känns jävligt bra

Mötet mellan Djurgården och Elfsborg slutade 0–0, men Victor Edvardsen var ruskigt nära att spräcka nollan i första halvlek. Jättechansen precis framför mål slutade med en boll i stolpen. 

– Det ska så klart vara mål där. Bra inspel från Pierre (Bengtsson) och jag tyckte att jag fick en bra träff, men tydligen inte eftersom den inte gick in. Surt som fan så klart, men vi gör ändå en riktigt bra match. Tråkigt bara att vi inte får med oss tre poäng hem, säger anfallaren. 

Han tycker att tabellsexan Djurgården är på rätt väg trots att laget bara vunnit en av de fem senaste matcherna. 

– Elfsborg borta är inte jättelätt, men vi lyckas ändå vara det bästa laget över 90 minuter. Klart vi är besvikna över att vi inte vinner, men vi ser bra ut och har fått i gång vårt spel ännu mer. Mittfältet börjar komma i gång och man ser våra styrkor, jag tycker att vi känns jävligt bra och det ska bli kul att möta Malmö nästa vecka, säger Edvardsen.