Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vill han lämna hoppas jag att han får lämna”

Ur Expressen TV:s ”Guldrushen”: Fokus på Hammarby, målrekordet och kommande Europaspel.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Enligt FotbollDirekt träningsvägrade Nikola Djurdjic i går. 

Bakgrunden ska vara att Hammarby nobbat ett bud från en kinesisk klubb. 

– Alltså om han vill stanna så ska han stanna, om han vill lämna så hoppas jag faktiskt att han får lämna, säger Alexander Kacaniklic till Fotbollskanalen

Det var under onsdagen som FotbollDirekt rapporterade att Hammarbys nyckelspelare Nikola Djurdjic träningsvägrat. Anledningen var enligt sajten att klubben nobbat ett bud från en kinesisk klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter är det en klubb i den kinesiska andraligan som erbjudit Djurdjic ett tvåårskontrakt där han tjänar omkring tio miljoner netto över två år.

Men när Hammarby tränade på torsdagen var Djurdjic åter med laget.

– Han körde på och var på bra humör, säger tränaren Stefan Billborn efter passet.

Flera av Djurdjics lagkamrater hoppas, enligt Fotbollskanalen, att anfallaren får till en flytt om han själv önskar det. 

– Rent egoistiskt så är det klart att jag hoppas att han stannar, men för hans skull så hoppas jag att det han vill är det som händer. Alltså om han vill stanna så ska han stanna, om han vill lämna så hoppas jag faktiskt att han får lämna, säger Kacaniklic till Fotbollskanalen.

Enligt SportExpressens uppgifter har en klubb i den kinesiska andraligan erbjudit Djurdjic ett kontrakt värt fem miljoner kronor per år. 

– Han fyller 34 år. Så om det är de pengarna vi pratar om så är det givetvis pengar som gör skillnad i ett liv. Det måste man också ta hänsyn till, säger Kacaniklic. 

”Det är en speciell situation”

SportExpressen fick en pratstund med lagkaptenen Jeppe Andersen efter träningen. Enligt dansken visste inte laget varför Djurdjic saknades på träningen i går.

– Vi visste ingenting egentligen, det var ingen som sa något till oss om vad som har hänt. Vi visste att det var något med Kina. Vi tänkte väl att han var sjuk, vissa tänkte i de banorna. Det är inte upp till mig att kommentera, men så klart är det en speciell situation. Det är inte bra att det kommer ut i media att han inte kommer till träningen.

Hur har ni hanterat det i spelargruppen?

– Som vanligt, det har så klart varit lite snack men det är inte mycket. Det är inget som vi har pratat om så. Det är inte mitt jobb, det får ledningen hantera. Jag tycker inte att det har stört oss.

Hur skulle det påverka laget om han försvann?

– Det är inget nytt i fotboll. Om han lämnar så lämnar han, då får andra komma in och ta hans plats. Det är inte en större grej än så. Det är vanligt i fotbollen.

Jeppe Andersen blickar framåt

Har Nikola bett om ursäkt till laget?

– Nej, inte vad jag vet om.

Om vi blickar framåt kommande veckor, vad ser du fram emot mest?

– Jag ser fram emot att komma till värmen i Portugal och träna på en gräsplan. Vi ska spela matcher igen. Här har vi kört löpning och gym. Det ser bra ut, vi är i jättebra form och tränar väldigt hårt. Jag har aldrig tränat så här hårt förut. Det är första gången.

Varför drillas ni så hårt?

– Jag vet inte. Nu har vi vår fystränare Jimmy Lidberg, han är inte normal. Han har skrivit på ett år med Hammarby, så det är väl därför. Det är hårt och jobbigt. Men på långsikt blir det nog bra. 

Nikola Djurdjic intervjuas av Expressen efter avslutningen i allsvenskan 2019.