Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vi vinner, vad mer kan man begära?”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Panos Dimitriadis är aktuell för startelvan i cupsemifinalen mot AFC Eskilstuna. 

32-åringen kan kastas in i backlinjen.

- Vi ska ta hem det här, säger han. 

AIK vann kvartsfinalen mot Öster efter vissa problem. Det stod 2-2 efter full tid och det krävdes förlängning och två mål av Chinedu Obasi för att AIK skulle slå Superetta-laget. Till semifinalen mot Eskisltuna kan Panos Dimitriadis få chansen från start i backlinjen - och om tränaren Rikard Norling väljer att spela honom är han redo. 

- Klart att det är en spännande match. Det är mycket som står på spel och vi vill gå hela vägen och vinna cupen. Vi ska vara väl fokuserade, ladda ordentligt och inte underskatta dem. Vi kommer att ha pressen på oss eftersom vi spelar hemma och det kommer vara bra tryck på Friends. Vi ser det som en stor möjlighet eftersom det var ett bra tag sedan AIK vann cupen. 

- Vi har sett under hela cupresan att det varit många skrällar och många stora lag som åkt ut. Det finns inga lätta matcher. Men vi ska ta hem det här, säger han. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger 

 

”Blir inte förvånad om jag får hoppa runt”

Du konkurrerar först och främst som mittback till den här matchen?

- Alltså så som det har sett ut just nu har det både varit mittfält och försvarare. Det är som det är och jag blir inte förvånad om jag får hoppa runt lite på olika positioner, men som jag alltid har sagt, jag vill spela och bidra med så mycket som möjligt. 

- Där jag bidrar mest kommer jag att spela. 

Hur stor blir skillnaden för dig om du spelar mittback eller mittfältare?

- Det är en omställning så klart, men det är en erfarenhet jag har. Jag är snart 33 år och har varit med om att byta position en del gånger. Det är en erfarenhetsfråga. När det behövs är jag redo. 

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Vad skulle en cuptitel betyda?

- Det skulle vara stort. Jag kom tillbaka till AIK för att vinna titlar. Det är min moderklubb och det betyder allt. Man lever drömmen och man vill kunna ge titlar till fansen. Jag har inte vunnit speciellt många titlar tidigare. Nu har jag vunnit SM-guld och har chans på cupen. Det var bra tajmning för mig att komma hem. 

- Man har sett många stora profiler i AIK och även andra stora spelare som aldrig fått vinna ett SM-guld eller aldrig fått vinna en cuptitel. Efter förra året vet vi vad som krävs för att vinna en titel och nu är vi där igen. 

- Vi har skapat en vinnarkultur och har många spelare med stor erfarenhet som vet hur det är att vinna. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

”Vinna som räknas ”

Dimitriadis medger att spelet inte riktigt stämt i de senaste matcherna, men att det är resultaten som räknas.  

- Det har inte alltid sett snyggt ut, men man får komma ihåg att det är försäsong. Man ska inte vara på topp redan nu. Det är till allsvenskan vi ska vara som bäst. Kolla bara på vilka lag som har åkt ur cupen. Vi har jobbat hårt, vi är på god väg och har gjort det bra hittills. 

- Vi vinner ju, vad mer kan man begära? Vi vann SM-guld i november är i semifinal i cupen och fotboll är inte alltid snyggt. Men allt handlar om att vinna. Titlar och matcher. 

- Det är väldigt sällan du som lag spelar världens finaste fotboll och sedan också vinner titlar. Jag är stolt över det vi åstadkommit hittills.