Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi vet var vi kan hamna om vi gör ett snedsteg”

Allsvenska juryn: ”De är fönstrets stora vinnare”
Henok Goitoms AIK har tre raka segrar.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
IFK Göteborg har tre poäng ner till kvalplats inför matchen mot AIK.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

AIK:s säsong har vänt och nu möter de IFK Göteborg på Friends arena.

Men det räcker med ett enda snedsteg för att halka tillbaka i fel spår, enligt Henok Goitom. 

– Det är som ett derby och de ligger precis under oss, säger han.

AIK ligger på tolfteplats i den allsvenska tabellen, men det finns mycket som talar för att de nu har nått någon form av vändpunkt efter sitt tränarbyte. Rikard Norling fick sparken efter att AIK förlorat mot Djurgården den 26 juli. Sedan dröjde det till den 23 augusti innan första segern under nye tränaren Bartosz Grzelak kom.

– Vi fick kanske inte den resultatmässiga effekten direkt av att få in en ny tränare, men där tycker jag att Bartosz ska ha en stor eloge som fick oss att fortsätta tro på det ändå. Det är lätt att tappa tron när vi inte vinner, men det har med ledarskap att göra, säger Henok Goitom. 

Han säger också att det är just Grzelaks ledarskap som har lagt grunden för den fina trend som AIK just nu är inne i, med tre raka segrar och ett kryss mot Malmö FF dessförinnan.

– Jag tycker inte att det är för tidigt att säga att vi har fått till en vändning, men det är också upp till oss att det inte vänder tillbaka nu. 

”Vi alla vet var vi kan hamna”

Hur lägligt eller olägligt kom det här landslagsuppehållet med tanke på formen?

– De två kommande matcherna kommer ge svar på om det var bra eller inte. Det är lätt när man har tre raka att man känner sig stark, men vi har tagit tillvara på varje träningstillfälle, gör vi inte det så kommer det gå tillbaka.

Känner ni att en viss press utifrån har lättat de senaste veckorna?

– Utifrån de fyra senaste matcherna känner man av att klimatet blir lite annorlunda, men vi måste ha med oss hela tiden att inte slappna av för då kan vi hamna där igen. 

– Jag tycker att klimatet just nu är lite bättre. Men nästa match är mot Göteborg, det är som ett derby och de ligger precis under oss. Vi alla vet var vi kan hamna av bara ett snedsteg.