Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi vet att han inte har spelat många matcher”

Mohanad Jeahze slog till med en drömfrispark mot AIK.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Efteråt skickade han en passning till Budimir Janosevic.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Mohanad Jeahze slog till med en drömfrispark mot AIK.

Efteråt skickade han en passning till Budimir Janosevic.

– Vi vet att han inte har spelat många matcher, säger backen.

Det blev en målrik tillställning i Stockholmsderbyt. Mötet mellan Hammarby och AIK slutade 3-3 och en hel del dramatik. Hammarbys ytterback Mohanad Jeahze stod bland annat för en drömfrispark när han krutade in 2-1 precis innan halvtidspausen från snäv vinkel.

– Jag hade en känsla att jag skulle göra mål på frisparken. Jag har inte sett den i efterhand men just då kändes det bara häftigt, säger Mohanad Jehaze.

Passningen till målvakten

Ser du att målvakten står fel?

– Nej, han stod ändå rätt okej. Men jag vet att han inte är beredd på den. Janosevic tänkte nog att det skulle bli ett inlägg. Jag försökte överraska honom.

Tränade du något på frisparken?

– Nej, inte på den varianten men jag tränar generellt på frisparkar.

Varför får du känslan att skjuta på mål?

– Han är en jättebra målvakt men vi vet att han inte har spelat många matcher. Det gäller att testa honom på smågrejer, han har inte matchrutinen med sig det här året.

”Svårt för normala att förstå”

Budimir Janosevic, som ersatte skadade Kristoffer Nordfeldt i AIK-målet, räddade Darijan Bojanics straff men tvingades kapitulera på Jeahze frisparksvariant.

– Du är aldrig glad när det blir mål från den vinkeln. Men grejen är att om han skjuter mot första stolpen, som han gjorde, då kastar jag mig in i målet. Det är som att jag kastar mig in i målet och försöker trycka ut bollen, baklänges. Det är svårt för normala människor att förstå. De tänker att man alltid ska rädda där, säger Janosevic efter matchen.

Den serbiske målvakten var desto nöjdare med straffräddningen.

– Jag hade en stark känsla att jag skulle rädda straffen. Jag hade mitt lilla trick, jag kan inte säga vad det är, men det funkade. Det visade sig vara matchavgörande i slutändan.