Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vi ska vinna nio av tio gånger mot Göteborg”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Vinst mot IFK Göteborg efter ett sent avgörande.

Men Astrit Ajdarevic var inte nöjd med prestationen.

– På tio matcher ska vi vinna åtta eller nio gånger mot Göteborg, säger han.

Segern satt långt inne för Djurgården.

Efter en svag första halvlek där IFK Göteborg skapade flera vassa målchanser, via bland annat Giorgio Kharaishvili så öppnade matchen upp sig i andra halvlek.

Och då var det Djurgården som tog ledningen genom Fredric Ulvestad. Men Benjamin Nygren kvitterade och matchen såg länge ut att sluta 1-1 på Tele 2 arena.

I den 88:e minuten sköt dock Mohamed Buya Turay tre poäng till Djurgården på Jonathan Rings fina passning och Blåränderna kunde till slut säkra segern.

”Starkt att vinna”

Trots vinsten, var Astrit Ajdarevic inte nöjd med prestationen.

– Vi var inte bra men att vinna var starkt, säger han.

Ajdarevic fortsätter:

– Ibland möter man bra lag och IFK Göteborg hade en tydlig plan att de skulle stänga våra tre centrala mittfältare. Det lyckades de med jättebra i första halvlek men vi korrigerade till andra halvlek och klev högt. När de är en man mindre måste vi göra det mycket bättre, hålla i bollen och trötta ut Blåvitt. Men vi hade lite tur och skicklighet i dag, vi hade Ring som gjorde två assist och ”fox in the box”, Buya Turay.

Ajdarevic: ”Ska vinna åtta eller nio mot Blåvitt”

I halvtidspausen visade C Mores tv-bilder hur Ajdarevic peppade sina lagkamrater i omklädningsrummet. Efter matchen förklarar han vad han menade med gesterna.

– Vi är mycket bättre än så. På tio matcher ska vi vinna åtta eller nio gånger mot IFK Göteborg. Vi vill vara där uppe i toppen och med tanke på hur det såg ut i första halvlek så är det inte acceptabelt. Men med lite tur så lyckades vi få med oss tre poäng, förklarar mittfältaren.

Vad säger du i pausen?

– Jag skällde inte. Jag sa bara att vi är mycket bättre än så här och att vi ska vara aggressivare. Det gick bra till slut.