Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi ska åka ner till Malmö och göra vårt”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Det vankas stormatch i Malmö i kväll.

Då hoppas Djurgården på ytterligare en stark insats efter segern senast.

– Vi ska åka ner till Malmö och göra vårt, säger Emir Kujovic.

Djurgården hittade tillbaka till vinnarspåret genom att besegra Kalmar FF i söndags med klara 5-0, detta efter en rivstart på matchen där det stod 3-0 efter tio minuter.

Nu åker Blåränderna ner till Malmö där det vankas stormatch i kväll. Laget tvingas dock att klara sig utan Nicklas Bärkroth som dras med en knäskada och behöver opereras.

Samtidigt får Malmö FF tillbaka Anders Christiansen som var avstängd mot AIK.

Kujovic inför stormötet

Emir Kujovic tycker att Djurgården har goda chanser.

– Det är ett bra lag. Bra trupp och bra spelare, många spelare och det kommer att bli tufft men jag hoppas att Kalmar-matchen gav oss självförtroende. Vi ska åka ner till Malmö och göra vårt, säger anfallaren.

Han menar att laget fått välbehövligt självförtroende efter segern senast.

– Det är klart att det hjälper jättemycket. Vi hade 3-0 efter tio minuter och i det läget som vi befann oss i med två förluster så är det mycket mentalt. Får man den starten med tre mål gör det jättemycket. Det ger oss självförtroende efter två förluster som vi inte var särskilt nöjda över. Det är skönt.

”En av de tuffare uppgifterna”

Kim Bergstrand säger till Djurgårdens hemsida att det är en av säsongens tuffaste uppgifter som väntar laget i kvällens möte.

– Alla vet ju att Malmö borta är en av de tuffare uppgifterna under en säsong. Alltid seriefavoriter i princip numera och självklart ett bra lag. Med det sagt så slog vi dom borta förra året och är vid gott hopp om att kunna göra en bra prestation och åka därifrån med poäng även i år, säger han.

– Jag tycker att de spelar lite annorlunda nu men det är ändå samma grundförutsättningar där de bygger mycket av sitt spel på fart, tyngd och individuell skicklighet. Historiskt sett har ju Djurgården gjort bra ifrån sig där nere även om det kanske inte alltid blivit segrar. Men det känns som att det här kommer att bli okej även om det blir svårt och vi vet vad vi behöver göra.