Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi måste matcha det för att ha nån chans”

Foto: JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK / JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

AIK har varit starka i derbyn den här säsongen och jagar guld. 

Hammarby ligger på en sjundeplats och jagar sin första derbyseger. 

– Det är ingen tvekan om att vi har det i oss, säger Gustav Ludwigson.

AIK har vunnit alla sina tre derbyn hittills den här säsongen. Hammarby har kryssat ett och förlorat två. Efter AIK:s senaste seger, den mot Djurgården på Friends arena menade Alexander Milosevic att AIK är ”några nivåer upp” när det kommer till det psyke du måste ha när du går in i en derbymatch jämfört med sina Stockholmsrivaler.

Någonting som Gustav Ludwigson inte nödvändigtvis håller med om, även om han erkänner att AIK är starka i sammanhanget.

– Det är klart man går in i matcherna med en känsla att man kommer vinna. Sen tror jag att derbyn specifikt är matcher då det är väldigt viktigt att man vet vad det är som gör att man vinner dem. Och det är AIK bra på.

– Det handlar lite mindre om individuell skicklighet och mer om att ta sig an matchen på rätt sätt. Det är den som springer mest och krigar hårdast, så säger man alltid men det är för att det ligger något i det, men det har AIK varit bra på i derbyn. De visar kanske framför allt i båda derbyna mot Djurgården vilken vilja de har. Och det är någonting vi måste matcha, minst matcha, för att ha någon chans. 

Hur ska ni klara av att göra det? 

– Jag tycker att vi har visat i många viktiga matcher att vi har plockat fram det. Kanske framför allt i Europaspelet men också mot riktigt bra lag hemma på Tele 2 i allsvenskan har vi visat att vi klarar av det. Så det är ingen tvekan om att vi har det i oss. 

– Det handlar om att gå ut som lag, inte en och en. 

Hur stora är era chanser att vinna matchen?

– Precis lika stora som AIK:s skulle jag säga. Det är en match mellan två bra lag, det är ett derby, allt kan hända. Det är lätt att stå och snacka innan och så står man efteråt och säger att man inte är nöjd med vad som hände. Så om jag kan prata först efteråt och vi har tagit tre poäng då så skiter jag i hur det gick till.