”Vi kommer skjuta från halva planen”

Nikola Djurdjic.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Oscar Linnér tappar in 1-1 mot Sundsvall.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Oscar Linnér.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Oscar Linnér blev syndabock när AIK tappade poäng mot Gif Sundsvall.

Nikola Djurdjic tror att det ökar Hammarbys chanser till seger i derbyt.

– Vi ska prova att skjuta från halva planen. Han ger oss en bra chans att vinna, säger ”Niko” inför det heta Stockholmsderbyt.

- De får gärna prova med det, säger Linnér med ett skratt. 

AIK tar emot Hammarby i ett laddat Stockholmsderby på söndagen. Hammarby som förlorade båda derbymatcherna mot AIK i fjol är revanschsuget.

– Jag var avstängd mot Norrköping vilket gör att jag längtar ännu mer till den här matchen mot AIK. Jag har väntat på den här matchen länge, säger Nikola Djurdjic.

”Matchen mot AIK betyder extra mycket”

– Den här matchen är viktig för toppstriden. Vi har AIK och Häcken efter det, där gäller det för oss att visa fram tänderna. Jag hoppas att vi kan vinna mot AIK och gå om dem i tabellen.

Känner du att det här är säsongens match för dig?

– Självklart är det en speciell match för både mig, laget och supportrarna. Jag erkänner att den här matchen mot AIK betyder extra mycket för mig.

Varför?

– Med tanke på allt som hände i slutet på förra säsongen och enligt mig, så finns det ingen bättre plats att ta tre poäng på än Friends arena. När arenans ljus släcks, dörrarna stängs vill vi lämna arenan med tre poäng till Hammarby.

Nikola Djurdjics psykning till Oscar Linnér

Vad säger du om AIK?

– Det är ett okej lag, ett bra lag. De har bra individuell kvalitet, som till exempel Tarik Elyounoussi som är i bra form. Men AIK har också en målvakt (Oscar Linnér) som för närvarande tappat rytmen och huvudet. Eftersom att han är i den formen så tycker jag att vi ska prova att skjuta från halva planen. Han är en riktigt bra målvakt, men jag tror att han har tappat självförtroendet nu. Han har stått för ett par tavlor, därför måste vi testa skjuta på honom från alla vinklar och oavsett avstånd.

Djurdjic fortsätter:

– Han (Linnér) var skakig mot IFK Göteborg också. Det har egentligen inget att göra med hans kvalitéer som målvakt, snarare är det en fråga om självförtroende. Han ger oss en bra chans att vinna på söndag.

Tycker du att AIK är starkare i år?

– De började rätt dåligt men har kommit tillbaka starkt nu på slutet. Jag tror definitivt att vi kan överraska AIK på söndag, i fjol vann de SM-guldet men vi spelade nästan ut de på Friends arena då.

”En utmaning för mig”

Oscar Linnér erkänner att han skulle tagit målet mot Sundsvall, men ger inte mycket för  Djurdjics psykningsförsök. 

- Det är ett skott jag borde tagit, inget snack om det. Och det är en utmaning att kliva in i ett derby med ett sånt misstag i ryggen. Men det är något jag har försökt skaka av mig och gjort en bra träningsvecka och gett mig själv chansen att kliva in i den här matchen och inte se bakåt utan blicka framåt. 

- Jag ser möjligheterna och känner mig inspirerad inför derbyt, säger han. 

Tror du de kommer ha något för att skjuta från halva plan?

- Haha, det får de gärna försöka med. Om jag spelar som mot Sundsvall kanske det blir mål men kommer jag upp i min normala standard då vet jag att det inte blir mål. 

Vad talar för er i derbyt?

- Vi startade säsongen lite knackigt och nu tror jag alla känner att vi fått det att funka. Kanske konstigt att säga efter en sådan match mot Sundsvall, men vi har ett bra självförtroende.